67 829. Точно толкова са местата на огромния Уанда Метрополитано

...
67 829. Точно толкова са местата на огромния Уанда Метрополитано
Коментари Харесай

Време е за големия финал! Тотнъм или Ливърпул - това е въпросът

67 829. Точно толкоз са местата на големия " Уанда Метрополитано " в Мадрид. Тази вечер неповторимото оборудване ще одобри борбата, предстояща с неспокойствие освен от футболните почитатели на Пиренеите, на Острова, само че и от всички такива в Европа, а за какво не и в целия свят.

Тотнъм и Ливърпул ще би трябвало да дефинират спечелилия в тазгодишното издание на най-популярната клубна футболна конкуренция Шампионска лига.

Това е втората напълно британска крайна среща за сезона, откакто Челси се оправи с Арсенал в лондонското дерби от заключителната борба на втория по мощ клубен шампионат Лига Европа.

Хегемонията на Висшата лига през сезона е забележителна, като достигането на цели четири английски тима до последните мачове от свете надпревари е показателно за класата на съставите, подвизаващи се в Англия.

Дамир Скомина ще управлява конфликта в Мадрид, а Юре Прапротник и Роберт Вукан ще му оказват помощ край страничните линии на терена. Дани Маккели от Холандия пък ще влезе в историята като първи видеоарбитър във край на Шампионската лига в историята.

Тотнъм има единствено една победа в последните си 5 мача. Тя обаче бе тази, която класира отбора за финала в Лигата. Срещу Аякс, с трагичното 3:2.

Ливърпул е надалеч по-убедителен, като завоюва четири пъти за същия времеви период. Загуби единствено един път. От Барселона. Но по-късно поправи грешката си по изумителен, исторически метод.

Стартът ще бъде даден в 22:00 часа.

Ливърпул загуби финала тъкмо преди година, а мотивацията им е още по-голяма в този момент, откакто не съумяха да се преборят с " жителите " за първата позиция в Премиърлийг.

Юрген Клоп и Маурисио Почетино са освен измежду най-ярките мениджъри на Острова, само че и в целия свят. Докато Клоп към момента не може да се зарадва на титли с " мърсисайдци ", той завоюва две трофеи в Бундеслигата с Борусия (Дортмунд) и една Купа на Германия.

Финалът на Шампионската лига тази година ще бъде третият случай, в който Тотнъм и Ливърпул се срещат в европейски шампионат, като до този миг са си поделили по един триумф, по един полуфинал през 1972/73 за Купата на УЕФА. Напред тогава не престават " алените " с по-добър общ резултат.

Ливърпул съумя да завоюва двете си предходни срещи с " шпорите " през сегашния сезон, с което към този момент има 82, спрямо лондончани, които имат 48 триумфа против този противник. Двата отбора са завършвали при еднакъв резултат 42 пъти.

Голямата въпросителна пред Маурисио Почетино за дуела е дали Хари Кейн ще бъде подготвен за конфликта и дали ще може да започва като титуляр, поради травмата, от която се възвръща. Хари Уинкс също е под въпрос.

Ливърпул ще има разполагаем Роберто Фирмино, който пропусна последните три срещи поради контузия в слабините. Юрген Клоп обаче ще реди състава без Наби Кейта, поради мускулен проблем.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР