64 членове на албанска организирана престъпна група са били арестувани

...
64 членове на албанска организирана престъпна група са били арестувани
Коментари Харесай

Арестуваха 64 души при мащабна международна операция срещу албанската мафия

64 членове на албанска проведена незаконна група са били задържани сред 3 и 5 април в границите на синхронизирана полицейска интервенция в Белгия, Франция, Холандия и Италия, оповестяват Българска телеграфна агенция.

Операцията се е провела с поддръжката на Европол и в нея са взели присъединяване над 600 служители на реда.
Акция против мафията: 90 души са арестувани в Европа и Латинска Америка Арестуваните са обвинени за трафик на опиати и противозаконен бизнес с преработване на боклуци.
Смята се, че обвинените незаконно са произвеждали и продавали опиати, свързват се и с трафик на хора, проституция и пране на пари. Операцията е била съпроводена със комплицирано следствие на активността на незаконната група в Белгия, Франция, Холандия, Италия и Англия.

Европол счита, че групата е направлявала и огромен брой плантации за канабис на територията на Белгия и в Северна Франция, а някои от членовете са се занимавали с търговия с хора във Франция.
Италианската полиция арестува новия „ кръстник ” на мафията Според източници на властта, 80-годишният Сетимо Минео е „ коронясан ” за началник на мафията на 29 май в Палермо
При полицейската интервенция са задържани 55 души в Белгия, в това число и ръководителите на групата, 7 са били арестувани в Холандия, а 2 във Франция. Освен белгийската полиция, в нея са взели участие френската, италианската, холандската и английската полиция, а Европол е подпомагал следствието с замяна на информация, инспекция на данни в действително време и друга нужна техническа поддръжка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР