62-ма шахматисти от цялата страна взеха участие в Шах фест

...
62-ма шахматисти от цялата страна взеха участие в Шах фест
Коментари Харесай

62-ма премериха сили в Шах фест Симитли 2022 г. 

62-ма шахматисти от цялата страна взеха присъединяване в Шах фест Симитли 2022 година, проведен от Антон Владимиров и Община Симитли.Началото на конкуренцията даде кметът Апостол Апостолов с изработката на първи ход. Състезанието наблюдава и ръководителят на Общински съвет - Симитли Вилимир Александров.

Кметът Апостолов поздрави участниците във феста и даде обещание провеждането на това събитие да стане обичайно за Община Симитли.Пред състезателите той напомни, че за последно е провел турни по шах в Симитли на 10 ноември 1989 година, когато от власт е бил свален Тодор Живков. Тогава Апостолов е бил ръководител на сдружението Септември (Симитли).

Кметът се пошегува с шахматистите да внимават и те да не създадат някой държавен прелом.И още нещо любопитно - измежду участниците в шампионата бе някогашният национал по футбол Йордан Стойков - Бумбо, който е най - положителния футболист измежду шахматистите.

Съдия на шампионата бе Георги Бедников, който има категория за интернационален арбитър по шах мат.А ето и крайното класиране - Първо място за Първан Аспарухов от Перник; На второ място се класира Петър Савов от Дупница; Трети остана Цецко Тодоров от София.

Наградите на спечелилите връчи персонално ръководителят на Общински съвет Вилимир Александров.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР