62-годишната пациентка, която беше докарана вчера в УМБАЛ „Царица Йоанна

...
62-годишната пациентка, която беше докарана вчера в УМБАЛ „Царица Йоанна
Коментари Харесай

ИСУЛ с актуална информация за състоянието на 62-годишната жена, приета вчера с 5 прободни рани

62-годишната пациентка, която беше докарана през вчерашния ден в УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ с пет прободни рани, е прекарала умерено нощта. След относително огромната кръвозагуба през вчерашния ден пациентката е в устойчиво положение, със постоянна хемодинамика. Предстои да бъде изведена от Интензивното поделение. Заради преживения стрес с нея ще работи психологът на болничното заведение.

Очаква се да остане в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ най-малко още 24 часа. Няма да се изисква характерно продължаващо лекуване.

Припомняме, че 62-годишната жена беше превозена в УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “ през вчерашния ден от екип на ЦСМП. При прегледа в Спешно поделение лекарите установават 3 прободни пострадвания в региона на дясна гръдна половина, едно " защитно " пострадване в дясната ръка и едно в региона на дясно коляно. При цифровата проверка е открито, че пострадванията не проникват в гръдната и коремната празнина.

От пострадването в региона на дясна млечна жлеза обаче е имало щедро кървене, което е наложило осъществяване на краткотрайна хемостаза, след което дамата е въведена в операционната. Там е осъществена проверка на раните и окончателна хемостаза, като се открива кървене от артериален съд в паренхима на млечната жлеза.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР