61% от хората използват кредитни и дебитни карти, като при

...
61% от хората използват кредитни и дебитни карти, като при
Коментари Харесай

Всеки трети се страхува да плаща с банкова карта

61% от хората употребяват кредитни и дебитни карти, като при хората над 70 години единствено 4-5 % употребяват такива способи. Този метод на заплащане е минимум публикуван измежду хората с ниска или никаква просветителна степен и живеещите в селата.Това демонстрира изследване на социологическата организация " Тренд ". 35% от хората, които употребяват безкешово заплащане, избират да заплащат в брой. Други 27 на 100 от участниците в анкетата избират безналичното заплащане.

13% от респондентите заплащат всеки ден безкешово. Най-многобройна е групата, която употребява този способ няколко пъти в седмицата - 40 %. Веднъж в седмицата заплащат 12 % от хората, а групата на тези, които го вършат няколко пъти в месеца, е 21 на 100.

71% от осъществяващи безналични заплащания споделят, че не срещат никакви компликации, а рядко изпитват компликации 25% от хората. Най-голямото преимущество за 52% от участниците в анкетата считат, че този метод на заплащане е улеснение. За други 27% това е достъпът до всички и/или до огромна част от средствата. 44% от хората считат, че има заплаха от обири на средства от използването на безкешово заплащане, а на противоположния полюс са 39% от респондентите.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР