60-годишният италиански мафиот Винченцо Ла Порта бе арестуван на гръцкия

...
60-годишният италиански мафиот Винченцо Ла Порта бе арестуван на гръцкия
Коментари Харесай

Арестуваха италиански мафиот след 12 години , видели го на снимка с футболни фенове

60-годишният италиански мафиот Винченцо Ла Порта бе задържан на гръцкия остров Корфу. В продължение на близо 12 години той се укриваше от управляващите. Срещу него имаше издадена и интернационална заповед за арест.

Според италианската полиция Ла Порта е част от мафиотската конструкция Камора, от която трепери цялостен Неапол.

Ла Порта от 2012 година се намира в листата на италианското министерство на вътрешните работи като един от най-опасните бегълци поради връзките му с Камора. Италианската полиция заяви, че спецполицаи са блокирали Ла Порта до момента в който движел по улиците на Корфу със скутер. Вчера тричленен състав от съдии от апелативния съд в Корфу утвърди настояването за екстрадиция.

След като се завърне в родината си, той би трябвало да изтърпи присъда от 14 години и 4 месеца затвор. Ла Порта е наказан задочно за незаконно сдружаване, укриване на налози и машинация, заяви италианската полиция.

Разследващите органи в Италия настояват, че пристрастеността на Ла Порта към родния му футболен клуб го е предала.

Неаполитанската паравоенна полиция " Карабинери " заяви, че мъжът, който е в листата на 100-те най-опасни бегълци в Италия, е бил видян на фотография на почитатели в ресторант в Корфу, които чествали, откакто преди няколко седмици футболният тим на " Наполи " завоюва шампионската купа на Италия.

След това полицията се насочи към Корфу, с цел да наблюдава беглеца. Полицаите са следили онлайн интензивността на Ла Порта, в това число финансовите му придвижвания, и са изчаквали той да направи неверна стъпка, която да ги насочи към местонахождението му.

" Предаде го пристрастеността му към футбола и към тима на Наполи ", се споделя в изказване на полицията. " С успеха в шампионата Ла Порта не можеше да се въздържи да не чества ". Следователите го забелязали на фотография на празнуващите в ресторанта, където той държал в ръцете си шал в небесносините цветове на Наполи. Според притежателя на различен ресторант на острова Ла Порта е работил там като помощник-готвач.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР