60-годишен турчин е двукратен световен рекордьор по обем на дарена

...
60-годишен турчин е двукратен световен рекордьор по обем на дарена
Коментари Харесай

Турчин е поставил два пъти световен рекорд по кръводаряване

60-годишен турчин е повторен международен рекордьор по размер на дарена кръв за година. Освен това, мъжът не възнамерява в скоро време да се откаже от благотворителната си активност, написа турският в. "Дейли сабах ", представен от Българска телеграфна агенция.

Пенсионерът Емин Шахин е получил 17 награди за рекордно даряване на кръв в Турция. През 2016 година той е победи личния си връх, като подари 25 единици в границите на една година, възползвайки се от това, че годината е високосна.

Турчинът подарява кръв постоянно, още от времето, когато е бил юноша. След пенсионирането си обаче той подвига още повече летвата, дарявайки 167 единици кръв на лечебни заведения и 201 единици кръв на турската организация на Червения полумесец. Това го подрежда на трето място измежду турските жители по размер на дарената кръв.

"Бих дарявал 50 единици кръв всяка година, в случай че нямаше ограничаване на годишно даряваната кръв. Чувствам се по-лек, откакто даря кръв, и желая да се върна и да даря още ", споделя той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР