60 години след първата си среща и едно от най-легендарните

...
60 години след първата си среща и едно от най-легендарните
Коментари Харесай

След 60 години Rolling Stones записват с живите бийтълси

60 години след първата си среща и едно от най-легендарните съперничества в музиката, " Ролинг Стоунс " и " Бийтълс " ще влязат дружно в студиото - или най-малко това, което е останало от тях. Variety заяви, че Пол Маккартни изпълнява партиите на бас китара в идния албум на " Стоунс ". Очаква се в записа, който още няма има и премиерна дата, да се включи и барабанистът Ринго Стар. 

Записите са се състояли в студио в Лос Анджелис в последните седмици. Още през 2021 година Мик Джагър съобщи, че групата има " доста подготвени части ", а в новогодишния си пост в Инстаграм и китаристът Кийт Ричардс удостовери, че " на път е нова музика ". " Ролинг Стоунс " не са издавали нов студиен албум от 2005 година, когато излезе A Bigger Bang, въпреки че от време на време пускат по някоя нова ария. Последните им записи, сбирка от кавъри на блус части, излезе през 2016 година с присъединяване на Ерик Клептън. 

Продуцент на албума е 32-годишният Андрю Уот, който завоюва две награди " Грами " по-рано този месец за работата си с Ози Озбърн. Въпреки поп предишното си (продукции на Джъстин Бийбър и Дуа Липа) и нежната си възраст, той е желан от рокветераните за съдействие. Освен за Ози е записвал с Иги Поп, Елтън Джон и " Пърл Джем ", както и със самия Пол Маккартни. 

Все още не се знае доста за наличието на бъдещия албум, само че той сигурно ще включва записи с истинския барабанист на " Стоунс " Чарли Уотс, който умря на 80 години през 2021-ва. В турнетата на ветераните Уотс, който е пропуснал единствено един концерт в 60-годишната си кариера, от този момент бе сменен от Стив Джордан. " До го кажа по този начин - не сте чули последната дума на Чарли Уотс ", безапелационен е Кийт Ричардс.

Що се отнася до съдействието с " бийтълсите " - то ще бъде в случай че не казус, само че изключителна необичайност в историята на рок музиката. През 1963 година " Ролинг Стоунс " записват своя втори сингъл като група и той е... кавър на композицията на Ленън и Маккартни I Wanna Be Your Man.

Четири години по-късно Джон и Пол пеят беквокали в парчето на " Стоунс " We Love You, а през същата 1967-а Брайън Джоунс свири саксофон в една малко известна Б-страна на " Бийтълс " - You Know My Name (Look Up the Number), която остава неиздадена чак до 1970 година " Лятото на любовта " бележи най-голямото стопляне в връзките сред двете именити групи - " Бийтълс " даже поздравяват съперниците си от корицата на албума Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, а " Ролинг Стоунс " им връщат жеста с обложката на излезлия същата година Their Satanic Majesties Request. 

През ноември 1968 година Джон Ленън и Йоко Оно извършват две песни в тв предаването The Rolling Stones’ Rock and Roll Circus (то остава неизлъчено до 1996) като част от еднократна супергрупа с Кийт Ричардс на баса, Ерик Клептън на соло китарата и Мич Мичъл на барабаните.

Ленън, Маккартни, Джагър и Ричардс в никакъв случай повече не се срещат в студио, въпреки че разнообразни други членове на обединенията се засичат в записи на актьори като Леон Ръсел и Били Престън. Остава и съперничеството, въпреки че всички те през днешния ден са над 80-годишни. През 2021 година сър Пол Маккартни разказа надменно " Ролинг Стоунс " като " група, изпълняваща блус кавъри ". " Мисля, че нашата мрежа бе хвърлена по-дълбоко ", разяснява той наследството на " Бийтълс ". Няколко седмици по-късно, на концерт в Лос Анджелис, Джагър саркастично попита дали Маккартни, който е измежду публиката, би се " включил към нас за блус кавър ".

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР