60 години след началото на манията по Бийтълс“ и след

...
60 години след началото на манията по Бийтълс“ и след
Коментари Харесай

Благодарение на изкуствен интелект: Нова песен на Бийтълс излиза на 2 ноември

60 години след началото на манията по „ Бийтълс “ и откакто двама от членовете са към този момент на оня свят, изкуствен интелект даде опция за издаване на последната „ нова “ ария на именитата четворка от Ливърпул.

Now And Then ( “Сега и тогава “) излиза на 2 ноември, четвъртък, като част от двоен сингъл дружно с Love Me Do , първата ария на „ Бийтълс “, издадена през 1962 г в Англия.

Now And Then идва от същата поредност неиздадени демо версии, написани от починалия Джон Ленън, които са взети от някогашните му сътрудници, с цел да издадат песните Free As a Bird и Real Love в средата на 90-те години.

Пол Макартни, Ринго Стар и Джордж Харисън работят върху сингъла в едни и същи сесии, само че софтуерни ограничавания застават на пътя им . Сега благодарение на изкуствен интелект режисьорът Питър Джаксън почиства тези проблеми, като „ отделя “ истинските вокали на Ленън от пианото, употребявано в края на 70-те. Много по-чистите вокали разрешават на Макартни и Стар да завършат песента през 2022 година

Двамата влагат много нови детайли. Сингълът съдържа китарно соло, което Харисън е записал преди съвсем 30 години, нова партия барабани от Стар, баса на Макартни, пиано и соло на китара, добавено като респект към Джордж Харисън. Естествено, Пол и Ринго пеят в Now And Then.

Добавен е и струнен аранжимент, записан благодарение на Джайлс Мартин, наследник на починалия продуцент на „ Бийтълс “ Джордж Мартин. И за край са вплетени бек вокали от истинските записи Here, There and Everywhere, Eleanor Rigby и Because
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР