6 общини обявиха тридневна ваканция за учениците заради лошото време.

...
6 общини обявиха тридневна ваканция за учениците заради лошото време.
Коментари Харесай

В 6 общини в Смолянско обявиха тридневна ваканция

6 общини оповестиха тридневна почивка за учениците поради неприятното време. Ваканцията за учениците в Смолян, Девин, Мадан, Доспат, Баните и Борино е от 27 февруари до 1 март.

„ Много неприятни са метеорологичните условия в Община Доспат, духа мощен вятър, има доста снегонавявания, а и прогнозата за в околните дни е извънредно неподходяща. В сряда и четвъртък се чакат доста ниски температури, дано децата да бъдат по домовете си, и по-добре е да не пътуват при тия условия и да не излизат на открито “, сподели кметът на община Доспат инж. Елин Радев. Решението му е в съгласие и с началника на Регионалното ръководство по обучение – гр. Смолян.

„ Във връзка с изобилния снеговалеж през последните няколко часа и неприятната метрологична прогноза за идващите дни, със своя Заповед разгласявам 27, 28.02 и 01.03.2018 година в това число за неучебни във всички учебни заведения и детски градини на територията на община Мадан.Учебните занятия ще бъдат обновени от петък 02.03.2018 година Към момента всички пътища в общината са проходими при зимни условия и се разчистват. С приоритет продължава да се почистват междуселищните и основните улици. Всички градски и извънградски линии се обслужват обикновено.

Няма постъпили сигнали за бедстващи хора. Екипите на Община Мадан са в непрекъсната съгласуваност с ЕVN и ВиК за своевременна реакция при зародили повреди. Гражданите могат да подават непрекъснато сигнали на телефоните на дежурните на Община Мадан – 0893343660, както и на тел. 112?, разгласи кметът на Мадан Фахри Молайсенов.

„ Във връзка с усложнената метеорологична конюнктура, разгласявам за неучебни дните от 27.02.2018 година до 01.03.2018 година в това число, за всички учебни заведения на територията на община Девин. За управлението на общината здравето и грижата за децата са на първо място! “, съобщи и кметът на община Девин Красимир Даскалов.

Заради усложнената метеорологична конюнктура и предстоящите минусови температури в община Смолян, със заповед на кмета Николай Мелемов, дните 27 и 28 февруари са оповестени за неучебни за ОУ „ Св.Кирил и Методий ” –с.Смилян и ОУ „ Св.Кирил и Методий ”-с.Момчиловци. За всички останали образователни заведения на територията на община Смолян неучебни са дните 27, 28 февруари и 1 март, в това число. За образователните заведения в Смилян и Момчиловци дните са два, тъй като Мелемов беше оповестил един ден за неучебен по време на бедствието, породено от ураганния вятър през януари. По закон кметът има право да разгласи до три дни за неучебни. Детските градини ще работят. Община Смолян посъветва родителите в случай че има кой да гледа децата, да си останат по домовете.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР