6+2 формации с парламентарно представителство в 48-то Народно събрание. Това

...
6+2 формации с парламентарно представителство в 48-то Народно събрание. Това
Коментари Харесай

Тренд: Електоралните нагласи в последната седмица на кампанията

6+2 обединения с парламентарно посланичество в 48-то Народно заседание. Това демонстрират данни от проучване на " Тренд ", финансирано от " 24 часа " в последната седмица от предизборната акция.

На прага на предварителните парламентарни избори, дистанцията сред първите две партии се усилва, сочат данните от изследването. ГЕРБ-СДС заема първа позиция с 25.7% от гласуващите, до момента в който „ Продължаваме промяната “ доближава 16.4%.

При „ Възраждане “ се записва мощен заключителен спринт, като партията доближава до 13.9% от гласуващите, сочат данните на " Тренд ".

Движение за права и свободи стои устойчиво с поддръжката на 11.9%, само че има капацитет да увеличи относителната си тежест, поради вота от чужбина.

8.7% от гласуващите заявяват, че ще гласоподават на идните избори за Българска социалистическа партия, а 7.6% за Демократична България.

„ ИТН “ и „ Български напредък “ са покрай парламентарната преграда с резултат надлежно 4.4% и 4.2% от гласуващите.

Под прага за парламентарно посланичество остават „ Изправи се, България “ (2%) и ВМРО-БНД (1.2%).

Сред тези, които заявяват, че ще гласоподават на идните избори, 72% декларират, че твърдо са решили за кого ще дадат своя глас, до момента в който над една четвърт към момента се двоумят.

*Проучването е осъществено в интервала 21-27 септември. Анкетирани са 1001 пълнолетни жители по метода на директно полустандартизирано изявление. Максимално допустимата стохастична неточност е +/- 3,1%.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР