58 пилоти са подали заявка за участие в третия кръг

...
58 пилоти са подали заявка за участие в третия кръг
Коментари Харесай

Рекорден брой участници в „Българка 2018”

58 водачи са подали поръчка за присъединяване в третия кръг от националния планински шампионат „ Българка 2018 ”.

„ Ще вземат участие най-хубавите водачи в планинския шампионат на България ”, заяв Стефан Чолаков, уредник на конкуренцията, представен от Дарик.  Сред тях Илия Царски, миналогодишния първенец Юлиян Телийскиса, Любен Каменов и други.  Сливен ще бъде показан от 14 водача.  Форлойферите ще са шест.

Откриването на шампионата е събота, 9 юни в 12 часа на площад „ Хаджи Димитър ”, а от 8:30 часа стартира техническият обзор. В 14:00 часа в събота започва първия от трите подготвителни манша, а първият спортен манш е в неделя в 10:30 часа. Предвиденото време за награждаване е 14:00 часа.

И тази година водачите ще започват по " противоположен ред ". Първи ще започва състезателят записал най-слабо време в тренировките, а финален - спечелилият тренировките. Скоростните стадии се затварят 1 час преди първия спортен автомобил. Между маншовете ще има друфт шоу. Трасето е с дължина 4,2 км и ще се минава в три манша. Денивелацията на трасето е 230 м.

За сигурността на водачите и феновете ще се грижат около50 маршали, 1 реаномобил, пожарна и автомобил на пътна помощ.

Трасето е квалифицирано още преди две седмици, посочи Чолаков и добави, че в 4 километров сектор в местността „ Абланово ” тревата е окосена,  мантинелите са открити, има видимост на всеки завой, дупките на пътното платно са запълнени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР