58-годишният Пламен Пенев, който загина на 30 декември след гонка

...
58-годишният Пламен Пенев, който загина на 30 декември след гонка
Коментари Харесай

Пламен Пенев е бил задушен при ареста, показва аутопсия

58-годишният Пламен Пенев, който почина на 30 декември след гонка с полицията в Стара Загора, е бил задушен при ареста.

Това демонстрират резултатите от аутопсията на Пенев, осъществена от трима правосъдни медици, заяви, като се базира на източници от проверяващите.

Според заключенията на медиците – по време на ареста служителите на реда са го притиснали по подобен метод, че той не е можел да си е поема въздух и това е довело до гибелта му. Според медията се чака заключенията на правосъдните медици да бъдат завършени в експертиза до няколко дни.

Бившият републикански първенец по битка почина при неразбираеми условия на 30 декември след гонка с полицията в Стара Загора.

Според околните му мъжът е бил пребит до гибел по време на ареста. Подобни подозрения породиха и фрагментите на очевидци, които бяха оповестени в обществените мрежи.

Прокуратурата проверява дали е имало превишаване на пълномощията от страна на полицията. Една от вероятните аргументи за гибелта на Пенев, която проверяващите показаха, когато оповестиха, че тече досъдебно произвеждане по случая, беше точно – задушаване при ареста.

До случая се стигна след подаден сигнал от малолетен на тел. 112, че мъж с „ Ауди “ е заплашвал с нож приятелите му на улицата.

Според шефа на полицията в Стара Загора ст. комисар Лазар Христов, Пламен Пенев не се подчинил на предписание за инспекция на служителите на реда, пристигнали на място. Бившият републикански първенец по битка се е качил в автомобила си почнал да прави рискови маневри, с които предизвикал 3 пътнотранспортни катастрофи. Това наложило и включването на спомагателни екипи.

„ Категорично мога да заявя, че към този миг нашите чиновници не са приложили каквато и да било експанзия по отношение на лицето или автомобила “, съобщи ст. комисар Лазар Христов.

Полицейското гонене завършва, откакто една от патрулките застава в насрещното пред автомобила на Пенев. Първоначално от полицията оповестиха неразбираемо, че е последвало ПТП и мъжът " почива ". От фрагментите на очевидци обаче стана ясно, че в действителност Пенев е изведен принудително от автомобила си, откакто се удря в патрулката. Прокуратурата също заяви, че гибелта на мъжа е настъпила по-късно.

„ Непосредствено след слагането на белезници лицето е получило спазми и след оказаната навременна здравна помощ е открито, че лицето е умряло “, съобщи шефът на полицията в Стара Загора и добави, че незабавно са почнали следствени дейности, които се водят от прокуратурата и следствената работа.

По думите му Пенев се е държал несъответстващо при опитите да се приказва с него (преди полицейското преследване).

„ Това не е планувана акция, ние не сме наясно с психологичното положение на мъжа “, съобщи още ст. комисар Христов.

Според bTV Пламен Пенев е страдал от параноидна шизофрения. Семейството на мъжа изясни преди дни по NOVA, че той е имал диагноза, за която е приемал медикаменти, само че в никакъв случай не е бил нападателен.

Дъщерите му считат, че той най-вероятно се е изплашил от полицията и по тази причина е побягнал.

От полицията в Стара Загора по този начин и не дадоха отговор на въпроса дали у Пенев, или в автомобила му фактически е открит нож.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР