58-годишният И. Кузманов е привлечен към наказателна отговорност, съобщиха от

...
58-годишният И. Кузманов е привлечен към наказателна отговорност, съобщиха от
Коментари Харесай

Спипаха телефонен измамник в София

58-годишният И. Кузманов е притеглен към наказателна отговорност, оповестиха от пресцентъра на софийска районна прокуратура.

Причината за това е, че в интервал от време от 07.07.2017 година до 31.10.2017 година, в изискванията на продължавано закононарушение, е направил следните действия:

-На 07.07.2017 година, в гр. София, кв. «Суходол», действайки като помощник (в съучастничество с друго лице - причинител, неустановено до момента), за да набави за себе си имотна полза, е възбудил и поддържал у Ц. Н. подвеждане – като се показал по телефона за полицейски чиновник и й обяснил, че «в момента се организира акция по залавяне на телефонни измамници» и «за да могат те да бъдат арестувани на мястото на престъплението е належащо тя да остави наличните си спестявания в пари пред къщата си, като ги увие в станиол или фолио». Заблуден от по този начин образуваните у нея погрешни показа, Н. изпълнила указаното от Кузманов, като оставила на уговореното място парична сума в размер 14 700 лева По този метод на потърпевшата била породена имотна щета в размер описаната нагоре сума.

- На 31.10.2017 година, в гр. София, пл. «Руски паметник», действайки като помощник (в съучастничество с друго лице - причинител, неустановено до момента), за да набави за себе си имотна полза, е възбудил и поддържал у Д. С. подвеждане – като се показал по телефона за полицейски чиновник и й обяснил, че «в момента се организира акция по залавяне на телефонни измамници» и «за да могат те да бъдат арестувани на мястото на престъплението е належащо тя да остави наличните си спестявания в парина площад «Руски паметник», като ги увие в станиол или фолио». Заблуден от по този начин образуваните у нея погрешни показа, С. изпълнила указаното от Кузманов, като оставила на уговореното място парична сума в размер 3 300 щатски $, 650 евро и 500 лева, както и златен пръстен с елмаз, 3 чифта обеци и златна монета. По този метод на потърпевшата била породена имотна щета в размер описаната нагоре сума.

Описаното съставлява закононарушение по член 209, алинея 1, вр. член 20, алинея 4, вр. алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Предвид високата социална заплаха на действието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвинения за период до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в постройката на СРС утре- на 17.11.2018 година – за разглеждане на искане за взимане по отношение на него на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР