58-годишния Владимир Генов вече пети ден отказва да приема храна

...
58-годишния Владимир Генов вече пети ден отказва да приема храна
Коментари Харесай

Пети ден гладна стачка с искане за оставката на Борисов

58-годишния Владимир Генов към този момент пети ден отхвърля да приема храна и вода, а положението му съществено се утежнява. Той е оповестил гладна стачка и споделя, че няма да я приключи, до момента в който министър председателят Бойко Борисов не подаде оставка.

Мъжът се намира на палатковия лагер пред Министерския съвет в София. Състоянието му е почнало да се утежнява и в понеделник се е наложило Генов да бъде прегледан от доктор, кръвната му захар е била 4.3, написа един от уредниците на митингите против държавното управление и против основния прокурор Иван Гешев – адв. Николай Хаджигенов.

Пред Mediapool Хаджигенов изясни, че се чака в сряда мъжът да бъде прегледан от различен доктор. Генов към този момент най-вече лежи, протестиращите обаче не съумяват да го убедят да приключи гладната си стачка.

" Държа се и ще продължа да се държа. Лекарят сподели, че нещата са много зле и ще вървят прогресивно. Нищо не коства човешки живот или да се рискува здраве, само че има хрумвания, които стоят над тези неща - правдивост, независимост. Тази идея си заслужава всичко ", сподели Генов пред " България он еър ".

Той продължава да се намира в палатковия лагер пред Министерския съвет. Освен него, още няколко души са оповестили гладна стачка със същите претенции. Един от тях също гладува от 5 дни, само че приема вода и е в положително положение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР