57 картини представят в първата си изложба пловдивските автори Анета

...
57 картини представят в първата си изложба пловдивските автори Анета
Коментари Харесай

Пловдивски художници с първа изложба в Дома на културата „Борис Христов”

57 картини показват в първата си галерия пловдивските създатели Анета Стоянова и Станислав Трайков. Творбите им са обединени под мотото „ Два свята “. „ Изключително съм разчувствана от откриването на първата ми галерия в Пловдив и се надявам нашите картини да бъдат харесани от ценителите на изобразителното изкуство “, сподели при откриването на експозицията Анета Стоянова. „ Изкуството е изкуство, когато е споделено. Радвам се, че мога да покажа своите произведения пред близки и другари “, добави Станислав Трайков. Авторите на елегантната галерия благодариха на всички другари, които са ги подкрепили в това ново за тях предизвикателство.

 Пловдивски художници с първа галерия в Дома на културата „ Борис Христов ”

Двамата пловдивчани се срещат преди една година, когато Станислав Трайков открива рисуването като „ занимание, наслаждение и средство за отделяне от монотонността на всекидневието “, както споделя създателят на 30 от платната в изложбата. „ Анета ме вкара в основите на това изкуство, за което съм й доста признателен “, добавя Станислав. Преди това е пристрастен от фотографията, с която се занимава повече от 20 години. Миналото лято си купува комплект четки и маслени бои, независимо стартира да учи разнообразни похвати, изследва творбите на известни художници в живописта и прави първите стъпки в изобразителното изкуство. Така се свързва и с Анета, която го е направлявала в новото му амплоа.

 Пловдивски художници с първа галерия в Дома на културата „ Борис Христов ”

Анета Стоянова пък се занимава с изобразяване още от пети клас. Учила е изобразително изкуство при едни от най-известните пловдивски художници. Владее разнообразни техники и стилове на четката. Повече от 15 години е живяла в Англия, където също е представяла свои произведения, които са се радвали на триумф. Изложбата на пловдивските създатели бе стилно показана от красивото лице на Пловдивската опера Лили Бързева. Творбите на Анета Стоянова и Станислав Трайков са изложени във фоайето на Дома на културата „ Борис Христов “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР