57-годишният Кевин Магинис от Тенеси спечели слава в TikTok, като

...
57-годишният Кевин Магинис от Тенеси спечели слава в TikTok, като
Коментари Харесай

Как един човек отслабва, като яде само McDonald’s – здравните експерти обаче казват, че това е лоша идея

57-годишният Кевин Магинис от Тенеси завоюва популярност в TikTok, като се подложи на диета All-McDonald’s, като се кълнеше, че това му оказва помощ да отслабва.

„ Знам, че някои от вас си мислят, че това може да е полуда, само че аз няма да хапвам нищо друго с изключение на Макдоналдс през идващите 100 дни “, сподели Кевин Магинис на почитателите си в първото си видео в TikTok.

Магинис, който разгласява под прякор @bigmaccoaching, е натрупал 77 хиляди почитатели от февруари. Той също по този начин е изгубил 18 кг за 56 дни.

Той  с празнично бурито с наденица, яйце и сирене.

Диетичният му проект обаче опонира на общоприетите препоръки за здравословно хранене.

Бързото хранене е част от американската диета и се свързва с висок калориен банкет и неприятно качество на диетата, показва (NCHS) в малко известие за 2018 година

Но откакто този тип диета е толкоз нездравословна, за какво Магинис има триумф?

Експертите разискаха повода, заради която той отслабва и за какво не считат диетата на All-McDonald’s за диета, която ще накара тялото ви да се усеща добре.

Как диетата на All-McDonald’s може да докара до загуба на тегло за някои хора

Магинис яде три хранения дневно от Макдоналдс и едно междинно ядене. Но неговият не толкоз скришен кос е, че той понижава размера на ястията на половина, с цел да усили загубата на тегло.

Така че, в случай че вземем общоприета порция от бургер и пържени картофи, той ще изяде половината и ще резервира другата половина за друго хранене. Във , обявяващ проекта си, Магинис сподели, че желае да покаже на хората, че не е толкоз значимо какво ядете, а какъв брой ядете.

Магинис също пропуща газирани питиета и  питейна вода .

от 2020 година демонстрира, че потреблението на безалкохолни питиета е обвързвана с наддаване на тегло, без значение от равнищата на физическа интензивност.

Експертите споделят, че калорийният недостиг накланя везните в интерес на Магинис.

„ Този ​​подход работи за него, тъй като той непрекъснато съумява да поддържа калориен недостиг “, споделя д-р  , основан във Филаделфия доктор, сертифициран по медицина против затлъстяването и вътрешни заболявания, който направи видео в TikTok онлайн с Магинис. „ Ако сте приемали по-малко калории, в сравнение с изгаряте, ще отслабнете, без значение какво ядете. “

Подходът на Магинис може да наподобява неочакван, само че не е нов.

твърди, че е измършавял с 56 кг, понижил е  холестерола си и е свалил общо 21 инча от гърдите, талията и бедрата си на диета напълно на Макдоналдс за шест месеца.  дипломат на марката.

Но проблем от двама души не е задоволителен, с цел да получи напълно диетата на Макдоналдс щемпел на утвърждение от тези, които следват науката за храненето.

Има доста способи да отслабнете – някои здравословни, други не толкоз здравословни и всичко друго сред тях.

Загубата на тегло не е единственият индикатор за положително здраве

Загубата на тегло има своите преимущества. Например, загубата на тегло може да помогне за понижаване на риска от заболяване.

демонстрира, че умерената загуба на тегло е значима за хора, диагностицирани с  преддиабет , които живеят с или  .

от март 2023 година на 124 изследвания с повече от 50 000 участници допуска, че загубата на непотребни килограми може да е от изгода за сърцето, даже в случай че човек си върне част от тях.

Но загубата на тегло и цифрата на кантара не са най-важното за здравето.

Други маркери за изцяло здраве включват:

  • кръвно налягане
  • кръвна захар
  • холестерол
  • триглицериди
  • чернодробни ензими
  • телесни сканирания за отсрочване на мазнини

Нещо повече, има значение по какъв начин отслабвате.

Бързата загуба на тегло посредством разнообразни съвременни  диети или рисково ограничение на калориите може да бъде нездравословно за тялото и може да докара до недостиг на хранителни субстанции.

Въпреки че един   не изследва напълно диетата на McDonald’s, той означи, че спазването на диети като и  е обезпокоително, частично поради  хранителни дефицити от елиминирането на една или повече  съществени групи храни.

Опасностите от диетата напълно на Макдоналдс

Въпреки че метода на Магинис не е изследван, резултатите от бързото хранене  като цяло са.

от 2018 година свързва бързото хранене с по-високо абдоминално затлъстяване, а друго изследване от 2019 година демонстрира връзка сред модифицираната храна и по-високия риск от сърдечно-съдови болести .

Консумирането на диета, която мощно разчита на бързо хранене като Макдоналдс, може доста да усили риска от хронични здравословни положения като сърдечни болести и диабет вид 2 заради високите равнища на  наситени и  трансмазнини , натрий, добавени захари и други добавки, открити в тези храни.

Но храните на Макдоналдс могат да имат хранителна стойност.

Разбира се, говеждото, пилешкото и картофите обезпечават скъпи хранителни субстанции, само че нормално са цялостни с спомагателни калории, наситени мазнини или натрий – от време на време и трите.

Обаче диетата напълно на Макдоналдс, е ограничаваща, тъй като не включва – огромни количества плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и варива (леща, фасул и грах).

Това води до недостиг на витамини, минерали, фибри и фитонутриенти , борещи се с заболяванията. Като се ядат единствено ястия от McDonald’s, не е допустимо да се обезпечат съответни фибри за чревната микробиота или да се употребяват задоволително полифеноли за понижаване на възпалението и битка с хроничните болести.

Еднообразието не води единствено до хранителни дефицити – то може да стане скучно.

По-добър метод за хранене

Разнообразието е подправката на живота и отличителният белег на положителната диета.

Яденето на разнообразна гама от храни е потребно, тъй като подсигурява, че тялото получава всички нужни хранителни субстанции за оптимално здраве. Различните храни съдържат разнообразни хранителни субстанции, тъй че потреблението на разнообразни храни оказва помощ да се подсигурява, че тялото получава всички нужни витамини, минерали и макронутриенти.

Такава диета е средиземноморската, която оглавява листата на най-хубавите диети  за шест следващи години. (диетата на Макдоналдс не успя).

Средиземноморската диета е обвързвана с усъвършенствани здравни резултати , в това число и  .

По-добрият диетичен проект за изцяло здраве включва следването на уравновесена диета , която включва многообразие от цели храни, като плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, постни протеини и здравословни мазнини.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР