57-годишен от плевенското село Ставерци е първият осъден за купуване

...
57-годишен от плевенското село Ставерци е първият осъден за купуване
Коментари Харесай

Първа присъда за купуване на гласове преди вота - Темида

57-годишен от плевенското село Ставерци е първият наказан за пазаруване на гласове за идните парламентарни избори, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Мъжът е получил 8 месеца условно с три години изпитателен период, откакто Районният съд е одобрил съглашение сред Районната прокуратура и отбраната на обвинявания.

При извършена акция в община Долна Митрополия е тестван персоналният автомобил на мъжа, където е открита тетрадка с ръкописно изписани на 17 страници персонални данни - три имена, ЕГН-а и номера на персонални карти на поданици на общината. Събрани са доказателства, че на съответна дата и място в града той е провеждал персонални срещи, при които е записвал данни от персоналните карти и е обещавал, че ще заплати по 40 лв., откакто гласоподават за съответна политическа партия.

Първоначално мъжът е задържан за период до 24 часа и е направил признания. Днес Районният съд в Плевен е одобрил съглашение, като арестуваният е наказан на 8 месеца условно с 3 години изпитателен период. Освен това е лишен и от право да заема изборни длъжности за период от 3 години.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР