55-годишната Марта от Торино прибягна до асистирано самоубийство в швейцарска

...
55-годишната Марта от Торино прибягна до асистирано самоубийство в швейцарска
Коментари Харесай

Жена се подложи на асистирано самоубийство след смъртта на сина си 


55-годишната Марта от Торино прибягна до асистирано самоубийство в швейцарска клиника, без да уведоми околните си, описа в. " Република ". Тя била в съвършено физическо здраве, само че депресирана поради неотдавнашната гибел на сина си след заболяване. Мъжът й бил известен за самоубийството едвам по-късно с мейл от клиниката. Той дори не го прочел незабавно, тъй като попаднал в спама на пощата му.

„ Никой не ни уведоми за пътуването й в Швейцария, не можахме даже да пробваме да я разубедим, нямахме опция да се извиним с нея нито преди, нито след гибелта й. Единствено получихме урната с праха й ", сподели брачният партньор на умрялата пред италианските медии.


Той живеел в Канада поради работата си на бизнесмен.

През януари предходната година Марта изгубила детето си поради невродегенеративно заболяване. След това изпаднала в дълбока меланхолия и била на лекуване при психиатър. Нямала никакви други здравословни проблеми, по тази причина околните й се надявали, че ще се съвземе. През лятото тя се обърнала към швейцарската клиника с искане за асистирано самоубийство, само че околните й не били известени, написа " 24 часа ". На 12 октомври се самоубила. Малко преди този момент да стане, юристът й в Италия получил есемес от неизвестен номер да изключи газта и електричеството в дома й, да подари облеклата й за щедрост и да повери урната с праха на сина й на брачна половинка й. Той пък получил мейл от клиниката след гибелта на жена си, а няколко дни по-късно – урната с праха й, както и смъртен акт без аргументи за гибелта.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР