55 955 четвъртокласници се очаква да се явят на национално

...
55 955 четвъртокласници се очаква да се явят на национално
Коментари Харесай

55 955 четвъртокласници се очаква да се явят на матура по български език

55 955 четвъртокласници се чака да се явят на национално външно оценяване по български език и литература и математика на 29 и 30 май. В понеделник е изпитът по БЕЛ, на който учениците ще вземат решение писмен тест в границите на 60 минути. За деца със специфични просветителни потребности са планувани 30 минути повече, оповестиха от МОН.

И тази година пробата по български език и литература включва диктовка, записана на аудиофайл, езикови задания с избираем отговор, текст за четене с схващане и тестови задания към него, както и речева задача с креативен темперамент, изискваща свободен отговор.

Изпитът по математика е във вторник, 30 май. Както и предходни години пробата е от 25 задания, от които 18 с избираем отговор, 5 с къс свободен отговор, една задача с уголемен свободен отговор и една текстова задача с три подусловия.

Изпитите стартират в 10,00 часа, а учениците би трябвало да са по местата си в залата не по-късно от 9,45 ч. Пише се с писалка с черен цвят, а на изпита по математика могат да се употребяват линия, пергел и триъгълник.

Оценките от националното външно оценяване в края на IV клас са в точки и се вписват в удостоверението за приключен начален стадий на главно обучение. Максималният брой точки на всеки изпит е 100.

Резултатите ще бъдат оповестени до 9 юни. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР