54-годишната Николинка Благова, която всички наричат Нина, е сред изчезналите

...
54-годишната Николинка Благова, която всички наричат Нина, е сред изчезналите
Коментари Харесай

Българка е сред изчезналите при свлачището в Италия

54-годишната Николинка Благова, която всички назовават Нина, е измежду изчезналите при свлачището на италианския остров Иския, оповестяват медиите в Италия. Първоначално управляващите мислели, че тя е починала, откакто намерили тяло на жена.

 Порои предизвикаха свлачища на италиански остров, има починали и безследно изчезнали (видео) Виж още

Нина е родом от България, само че се върнала на Иския преди няколко дни, с цел да получи публично документите за италианско поданство.

Местните медии пишат, че жената работела сезонно в Италия, само че се влюбила в  в един от познатите ресторантьори в района - Винченцо Сенесе, с който след това заживяла. 

Властите дават информация, че тялото, помислено за това на българката, е в действителност на 31-годишната Елеонора Сирабела, която е и първата разпозната жертва на бедствието.

Трупът на Елеонора е намерен под метър и половина тиня, покрай Виа Челаро.

Издирват се още 11 души, написа, 13 са ранените, като един от тях е в тежко положение. Според данните на АП в неопределеност са минимум 12 души.

30 фамилии са в недостъпни региони, а 100 души са без вода и ток и занапред ще се вършат опити да бъдат евакуирани.

Очаква се скоро управляващите да обявят извънредно състояние след настъпилите метеорологични феномени.

" За момента няма удостоверение за починали ", съобщи вътрешният министър Матео Пиантедоси, дошъл в координационния център за избавителните работи представен от АП и Българска телеграфна агенция.

Преди това вицепремиерът Матео Салвини, който е и министър на инфраструктурата сподели по време на демонстрация в Милано, че са починали осем души.

Според организация АНСА минимум 10 здания са разрушени.

От Министерство на външните работи са удостоверили пред bTV, че нямат информация за потърпевши или починали поданици с българско поданство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР