537 890 лева осигури правителството на днешното извънредно заседание за

...
537 890 лева осигури правителството на днешното извънредно заседание за
Коментари Харесай

Правителството подпомогна три общини с 537 890 лева

537 890 лв. обезпечи държавното управление на днешното изключително съвещание за три общини в страната. Средствата са по линия на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне. „ Продължаваме да подкрепяме всички общини в страната. Реагираме при нужда и незабавно взимаме бързи и съответни решения “, уточни министър-председателят Бойко Борисов.

На община Враца се отпускат близо 110 000 лв.. С 79 000 лв. ще бъдат построена подпорна стена, бетонов тротоар и парапет по цялата дължина на стената в с. Баница. „ С тези средства ще се реши един дълготраен проблем в селото, който беше задействан през месец февруари от дъждовете. Образува се свлачище и би трябвало да се построи подпорна стена, тъй като в противоположен случай се заплашват два жилищни парцела и има заплаха от разрушаването на републиканския път Враца – Оряхово “, съобщи кметът на село Баница Владимир Вълов. Кабинетът даде още 29 327 лв. на община Враца за ремонт на покрива на административната постройка на ул. „ Георги Бенковски “ 13 в града.

„ По бюджета на община Ботевград предоставяме 184 200 лв. за възобновяване на мост в село Новачене “, заяви министър председателят Бойко Борисов. Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов показа, че оборудването е от огромно значение за жителите на село Новачене. „ Мостът свързва двете елементи на селото, подложен е преди десетки години. Убеден съм, че с оказаната от страната помощ ще решим един значим проблем “, добави кметът Гавалюгов. Той осведоми премиера, че следва скоро да стартира ремонтът на болничното заведение в Ботевград, за който държавното управление отпусна 3,5 милиона лв. в края на предходната година.

За спешен ремонт на пътя Юндола - с. Черна Места/с. Смолево - с. Бел Камен се дават 245 360 лв. на община Якоруда.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР