52-годишната американска актриса и демократка Синтия Никсън, която изпълни ролята

...
52-годишната американска актриса и демократка Синтия Никсън, която изпълни ролята
Коментари Харесай

Синтия Никсън вече може да се кандидатира за губернатор на Ню Йорк

52-годишната американска актриса и демократка Синтия Никсън, която извърши ролята на амбициозната адвокатка Миранда в " Сексът и градът ", заяви, че е събрала нужните подписи в своя поддръжка, с цел да се кандидатира за губернатор на щата Ню Йорк, съобщи организация " Франс прес ". На актрисата ѝ бяха нужни 15 000 подписа, а тя сподели, че е събрала 65 000.

Първичните избори в Демократическата партия са планувани за 13 септември, два месеца преди самия избор за губернатор. На първичния избор Никсън ще се изправи против сегашния губернатор Андрю Куомо.

Последните допитвания от средата на предишния месец дават дребни шансове на Никсън пред Куомо, водещата фигура на Демократическата партия, който е отпред на щата от осем години и за който се приказва, че може да се кандидатира на президентските избори през 2020 година Според допитванията Куомо има 35 процентни пункта преднина пред Никсън.

Но тези данни са отпреди миниземетресение да раздруса демократическата върхушка. В края на юни млада и никому незнайна до тогава нюйоркчанка, която се дефинира като социалистка, завоюва първичните избори на демократите за междинните избори за Конгрес наесен. Въплъщение на новата вълна в Демократическата партия, която се опълчва на Тръмп и която подлага на критика съучастничеството на партийния хайлайф и Уолстрийт, младата Александрия Окасио-Кортес победи в Ню Йорк една от водещите фигури на демократите Джо Кроули. Сега анализатори се питат дали тази победа, означаваща, че се надига вълна против върхушката в Демократическата партия, няма да е от изгода и за Никсън.

" Както сподели Александрия Окасио-Кортес, върхушката към този момент няма тежест в Ню Йорк ", сподели Синтия Никсън. Според нея успеха на Окасио-Лопес е нараснала нейните лични шансове. Никсън към този момент се дефинира като социалистка и ускори нападките против сегашния губернатор. Тя употребява интензивно обществените мрежи и събира дребни дарения за акцията си. Така тя илюстрира това, че отхвърля на огромните капитали.

" Социологическите анкети не предсказаха успеха на Александрия ", напомня също така Синтия Никсън. Според нея в този момент хората са недоволни от изборната система в Съединени американски щати и желаят смяна както в никакъв случай до момента. Никсън упреква Куомо, че е пренебрегнал електората на партията и че е приемал пари от бизнеса, включително и от Доналд Тръмп, преди да стане президент, с цел да финансира акциите си.

Фотогалерия: Премиера на "Сексът и градът 2 " в Лондон >

Никсън се показва за защитничка на правата на хомосексуалните, на публичното обучение, на бедните гласоподаватели, на цветнокожите и латиносите, които, съгласно нея, са изоставени от демократите. Тя желае узаконяване на канабиса за развлекателни цели в Ню Йорк и рационализация на метрото в Голямата ябълка. В последно време упорства и за унищожаване на граничната полиция.

Синтия Никсън има три деца – първите две от дългогодишния си сътрудник Дани Мозес, а последното – родено от брачната половинка ѝ Кристин Маринони, и обществено се дефинира като бисексуална.

Андрю Куомо, който разполага с към 30 милиона $ за акцията си, си дава сметка за заплахите, които крие разделянето в Демократическата партия. Ето за какво напоследък той стана все по-нападателен против администрацията на Тръмп по въпроса за правата на мигрантите, за равенството сред мъжете и дамите и за правото на аборт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР