5178 души са подали заявление за явяване на първия задължителен

...
5178 души са подали заявление за явяване на първия задължителен
Коментари Харесай

5 178 души ще държат матура по БЕЛ на поправителната сесия през август

5178 души са подали заявление за явяване на първия наложителен държавен зрелостен изпит по български език и литература на сесията през август-септември. В това число влизат хора, които не са съумели да положат сполучливо изпитите си както през месец май, по този начин и през минали години.

Припомняме, през вчерашния ден, 17 юли, изтече крайният период за подаване на заявки за допускане до държавните зрелостни изпити за сесията август-септември.

 Дванадесетокласниците пишат по
Дванадесетокласниците пишат по " Албена " на Йовков

Над 57 000 седмокласници са на националното външно оценяване по БЕЛ

На втория наложителен държавен зрелостен изпит по желание заявки са подали 4826 души.

През сесията август-септември още веднъж дисциплината " Биология и здравно обучение " е най-желаният предмет за втори зрелостен изпит. За матура по биология заявки са подали 1957 души.

За втора матура дисциплината " География и стопанска система " са избрали 1891 души, а изпит по философския цикъл са поискали да държат 478 души. 304 са заявките за изпита по британски език. Следват дисциплините " История и цивилизация " със 107 искащи, математика - 53, съветски език и физика и астрономия - с по 11 искащи, а за немски език заявките са 7. Най-слабо мечтаните за втора матура предмети са " Химия и запазване на околната среда " и " Испански език " - надлежно с по 3 и 4 подадени заявки.

За трета матура по избор за септемврийската сесия са кандидатствали единствено 11 души.

 11 анулирани писмени работи на матурата
11 анулирани писмени работи на матурата

В понеделник ще се организира вторият зрелостен изпит, върху предмет по желание

Припомняме, зрелостният изпит в сесията август-септември по български език и литература ще се организира на 28 август. Втората наложителна матура - на 29 август, а изпитите по избор ще са в интервала от 30 август до 5 септември по график, който ще бъде разгласен в допълнение от Министерството на образованието и науката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР