51-годишният Веселин Вълчанов, който е бил помагач на мъжа, залял

...
51-годишният Веселин Вълчанов, който е бил помагач на мъжа, залял
Коментари Харесай

Помагачът на мъжа, залял с киселина гадателката Тони, поиска на свобода

51-годишният Веселин Вълчанов, който е бил помощник на мъжа, залял с киселина гадателката Тони в ЖР “Тракия ”, е изпълнявал и различен път поръчки на престъпно проявени лица. Това посочи прокуратурата, откакто през днешния ден Вълчанов се изправи пред Районен съд-Пловдив. Мъжът още веднъж изиска да бъде пуснат на независимост и апелира ареста си откакто окръжните магистрати го оставиха под стража.

По думите на прокуратурата по делото е открито, че мъжът е имал връзки с лица от престъпния контингент, които му поръчват осъществяване на закононарушения и той изпълнявал. Държавното обвиняване добави, че преди нападението обвиненият е отправял закани към потърпевшата. Разследването по делото не е завършило и следва осъществяване на следствени дейности, като има предпоставки Вълчанов да извърши друго закононарушение, в случай че бъде пуснат на независимост, уточни прокурорът.

Той добави, че от момента на задържане липсват каквито и да било позитивни данни, които да сочат, че обвиненият би трябвало да бъде пуснат на независимост. Имало е контакт сред обвинения и очевидци по делото, който се е опитал да склони да трансформират показанията си, с което да осуети следствието. В изискванията на домакински арест или по-лека марка, прокуратурата счита, че той ще има връзка с други лица, имащи отношение към следствието и може да им влияе за да трансформират показанията си, написа

Адвокатката на Вълчанов обаче е безапелационна, че той би трябвало да бъде пуснат с по-лека мярка тъй като обвиняването по отношение на подзащитния ѝ е в “качеството му на помощник ”. По думите на отбраната няма доказателства, че с негови съответни дейности е оказал помощ на отговорния.

“Клиентът ми не може да носи отговорност за дейностите на различен човек ”, добави тя.

В последните си думи към съда Вълчанов сподели, че няма нищо общо с това закононарушението, в което е упрекнат.

След запознаване с материалите по делото съдът счете, че не са показани нови доказателства, които да постановат проверка на взетото решение. Така магистратите взеха решение да оставят в ареста помагача. Решението може да бъде обжалвано.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР