501 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през

...
501 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през
Коментари Харесай

Усложнена зимна обстановка у нас: Затворени са проходите „Троянски“ и „Петрохан“


501 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта.  Продължава обработването на настилките, с цел да се обезпечи безвредно пътешестване на водачите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите компании е в 24-часов работен режим и при увеличаване на снеговалежа ще се включи спомагателна техника, съобщиха от АПИ.

Затворен за всички коли е най-високият старопланински проход - „ Троянски “. На места преспите доближават два метра и снеговалежът продължава.  На брифинг от пътната организация оповестиха, че  затворен за придвижване е и  „ Петрохан "  заради три засилили се лавинни процеса. 

Ограничено е прекосяването на тежкотоварни коли над 12 т през проходите „ Предел “, „ Превала “ и „ Рожен “, както и по пътя  Кюстендил  – Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “.

Инциденти

Няма сигнали за бедстващи водачи. Имало е обаче  три  инцидента с тирове  - камион е влязъл в крайпътна канавка по републиканския път III-112, от „ Дунав мост 2 “ при Видин; друг случай е станал на Автомагистрала „ Струма “ и трети на „ Хемус “. И при трите катастрофи е реагирано навреме и не е имало тежки последици, изясни инж. Иван Досев от пътната организация, представен от bTV. 

Ограничения и рисково време 

В  област Смолян  е прекратено придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона и прекосяването с ремаркета и полуремаркета по пътищата Батак-Доспат, Доспат-Борино-Тешел-Девин, Проглед – Пампорово – Стойките, Девин – Михалково, както и Добридол - Дреновец – Тополовец в  област Видин .

Днес в 24 области е разгласен жълт код за евентуално рисково време.  За Перник, Софийска област, София-град, Кюстендил, Габрово, Търговище, Разград, Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Хасково, Велико Търново, Силистра, Русе, Варна, Разград, Добрич, Шумен, Плевен и Смолян предизвестието е за мощни превалявания от дъжд и сняг. В областите Търговище, Разград и Шумен има мощен вятър и условия за виелици и навявания.

От пътната организация молят водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да съблюдават отдалеченост, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР