500 книги събра дарителската кампания „Книги за Братислава“, организирана от

...
500 книги събра дарителската кампания „Книги за Братислава“, организирана от
Коментари Харесай

Страната събра 500 книги за Братислава по идея на горски

500 книги събра дарителската акция „ Книги за Братислава “, проведена от Североизточно държавно дружество, Изпълнителната организация по горите и Югоизточно държавно дружество.

Първият донор и основател бе Десислава Спиридонова, публицист от Радио Шумен. Много жители, екипът на варненска книжарница, девойките от „ Хеликон “ в Шумен, специалисти от СИДП, ДЛС-Балчик, ДГС-Генерал Тошево, ДГС-Добрич, ДПП „ Витоша “, ГСС-София и ИАГ подариха книги за Българското приблизително учебно заведение „ Христо Ботев “ в Братислава.

Най-много томове с българска художествена литература събраха преподаватели и възпитаници от СУ „ Христо Ботев “ в Айтос.
Днес всички книги ще бъдат предадени на пощальон и ще отпътуват за словенската столица. Там с неспокойствие ги чакат шефът на българското школо Добрина Банова, учителите и всички възпитаници.

Благотворителната акция „ Книги за Братислава “ е част от плана „ Земите и горите на орела “. Целта му е да бъде предпазен дребният писклив орел, а работещите по него държат децата в страната и зад граница да схванат за какво е значимо да поддържаме екологичното равновесие, какво би трябвало да създадем, с цел да опазим скъпи хабитати, населявани от животни, птици и влечуги, които са значими за всички нас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР