500 хиляди дози ваксина, купени от китайската компания Синовак, пристигнаха

...
500 хиляди дози ваксина, купени от китайската компания Синовак, пристигнаха
Коментари Харесай

Република Северна Македония с 500 хиляди дози китайска ваксина

500 хиляди дози ваксина, купени от китайската компания Синовак, дойдоха през днешния ден на борда на два самолета в Република Северна Македония, съобщи организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.
Ваксините бяха посрещнати от държавния секретар в министерството на опазването на здравето Иванка Стояноски и посланика на Китай в Скопие. Стояноски изрази очакване, че забележителното количество ваксини ще форсира процеса на всеобща имунизация в страната и ще спомогне за задачата за придобиване на стаден имунитет.
" С имунизацията на огромен брой хора до момента следим отлични резултати в намаляването на броя на инфекциите и хоспитализациите на пациенти с КОВИД-19, за което свидетелства фактът, че всички коронавирус цетрове в страната са празни ", сподели тя. Китайският дипломат в Скопие Джан Чжуо акцентира, че имунизациите са най-мощният метод за превъзмогване на пандемията. Той посочи, че в Китай са сложени към този момент 1,1 милиарда дози ваксина на лица на възраст от 3 до 100 години. Посланикът акцентира, че въпросът с следенето на произхода на вируса не трябва да се политизира. Здравният министър Венко Филипче благодари с пост във Facebook, че е съдействал на държавното управление да получи това огромно количество ваксини, както и за бързата им доставка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР