50-годишният Златко Далич е новият национален селекционер на Хърватия, реши

...
50-годишният Златко Далич е новият национален селекционер на Хърватия, реши
Коментари Харесай

50-годишният Златко Далич е новият национален селекционер на Хърватия

50-годишният Златко Далич е новият народен селекционер на Хърватия, реши през днешния ден управата на локалния футболен съюз. Анте Чачич, който водеше хърватите досега, беше отхвърлен нощес незабавно след края на домакинския мач с Финландия, приключил 1:1.

Снощи и през днешния ден сутринта шефовете на хърватския футбол са дискутирали две имена: това на Далич и на словенеца Матияж Кек, който води Риека. За Далич, някогашен футболист на Вартекс (Вараждин), Хайдук (Сплит) и Вележ (Мостар), най-вече е упорствал президента на федерацията Давор Шукер и в последна сметка мнението му е натежало.

Треньорската кариера на Далич стартира във Вартекс, минава през Риека, Динамо Тирана (Албания), младежкия народен тим на Хърватия, а от 7 години е в арабските страни, където е водил четири разнообразни тима. Последният му отбор е Ал Аин (ОАЕ), който той е взел от 122-о място в ранглистата на Азия и досега е на 5-о място отново там. От началото на януари напуща тима и е завещан от Зоран Мамич.

" Хайдук е моята огромна обич, към която аз един ден евентуално ще се върна. Но когато родината ме призове, няма какво да мисля и не съм мислил и минута. Приех незабавно и скоро ще бъда в Загреб, с цел да поема тима, съобщи Далич. Хърватите дълго време водеха в квалификационната си група, само че в този момент отиват като 2-и в Украйна на мач сред кандидата за класиране. Исландия поведе в групата с 19 точки след триумф с 3:0 като посетител над Турция, хърватите и украинците имат по 17 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР