50-годишният Йовчо Аланджийски хвана кръста от водите на река Марица

...
50-годишният Йовчо Аланджийски хвана кръста от водите на река Марица
Коментари Харесай

50-годишният Йовчо хвана кръста на Богоявление в Пловдив

50-годишният Йовчо Аланджийски хвана кръста от водите на река Марица на Богоявление. Мъжът показа, че скача за кръста към този момент над 30 години, като тази година го хваща за шести път. 
Прочетете още
" От 1994 година скачам. Пожелавам си единствено здраве, нищо друго не желая. За мен, за фамилията ми и за целия български народ. Трябва да се държим с Русия, това е моето персонално мнение. Депутатите да си видят народа, а не непознатите ползи ", сподели Аланджийски.

Стотици пловдивчани се събраха на брега на река Марица, очаквайки тържествения Богоявленски водосвет, като тази година над 80 мъже влязоха в ледените води на реката.

Най-малък скачач за кръста е 9-годишният Петър. Литийното шествие води Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай. Той освети водата на Марица, както и кръста, за който се бориха мъжете. След хващането на кръста, събралите се мъже изпяха дружно българския химн.



Заради литийното шествие по случай огромния християнски празник бе въведена и краткотрайна организация на придвижването. От 12:00 до 14:00 ч. ще бъде лимитирано прекосяването на пътни транспортни средства – като се изключи рейсовете от всеобщия градски превоз, по улиците „ Криволак “ и „ Железарска “, западното платно на бул. „ Цар Борис III Обединител ” в правата от ул. „ Патриарх Евтимий ” до бул. „ Шести септември “.

Затворен бе и секторът на бул. „ Цар Борис III Обединител ” от кръстовището с бул. „ Шести септември ” до бул. „ България ”, както и бул. „ Марица-юг ” – от кръстовището с ул. „ Никола Войводов ” до бул. „ Цар Борис ІІІ Обединител “.

Организацията и контролът на придвижването на пътните транспортни средства, както и защитата на събитието, се реализираха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Снимки: 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР