50 досъдебни производства са образувани за купуване на гласовеЦената на

...
50 досъдебни производства са образувани за купуване на гласовеЦената на
Коментари Харесай

Инфлация: Служебният вътрешен министър обяви, че цената на глас вече е 50-100 лева


50 досъдебни производства са формирани за пазаруване на гласове

Цената на един глас пораства, съобщи служебният вицепремиер по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Според изнесената от него информация, едни платен глас на тези избори варира сред 50 и 100 лв..

„ Вероятно трендовете за понижаване на изборната интензивност водят до повишение на цената на гласовете “, разяснява той.

Полицията е проверила стотици сборища на престъпния контингент в София и страната в границите на месец. Проведени са 97 профилирани полицейски интервенции с горски стопанства, Национална агенция за приходите, Митници и други държавни институции. В хода на тези профилирани полицейски интервенции са регистрирани 550 закононарушения, 420 досъдебни и бързо производства, 446 лица са арестувани, 114 лица са оповестени за общо държавно търсене и са издадени 1250 предупредителни протокола. До момента са получени 250 сигнала свързани с нарушение на изборните права на жителите и по тях до вчерашния ден са формирани 50 досъдебни производства

„ Като трендове следим, че сигналите за изборите на 2 октомври са по-малко по отношение на предишните избори, само че в последните дни получаваме повече сигнали ”, сподели той и добави, че работят по всеки един подаден сигнал.

Демерджиев уточни, че има нови схеми и те са по линия на корпоративния избор.

„ Тези хора, които обезпечават поминъка на хората вършат опити да повлияят на хората по какъв начин да гласоподават. Такива практики се следят в областта на публичните поръчки, заложните къщи, пунктове за изкупуване на цветни метали и други ”, изясни той.

„ Призовавам българските жители да се включат интензивно, да дадат своя глас, тъй като това е още една предварителна защита за понижаване на тежестта на незаконния избор ”, акцентира той.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР