50 членове на общинската организация на ГЕРБ във Видин напуснаха

...
50 членове на общинската организация на ГЕРБ във Видин напуснаха
Коментари Харесай

50 членове на общинската организация на ГЕРБ във Видин напуснаха партията

50 членове на общинската организация на ГЕРБ във Видин напуснаха партията. Сред тях са някогашният регионален шеф Албена Георгиева, секретари на локални клубове и някогашни кметски наместници, научи „ Конкурент “ от собствен източник в крайдунавския град.

Макар че информацията още не е публично доказана от ръководещата партия, се знае, че заявките са изпратени до изпълнителната комисия на партията преди няколко дни. Като причина за овакантяване на партия ГЕРБ, хората, измежду които има както дългогодишни членове, по този начин и неотдавна признати, акцентират несъгласието си с работата на регионалното управление на партията, отпред с депутата Владимир Тошев.

Информацията бе доказана пред " Дневник " от регионалния координатор на ГЕРБ във Видин и народен представител от партията Владимир Тошев, който разгласи, че той е схванал за молбите за овакантяване от партийната централа в София. Той сподели още, че има клюки, че ще вземат участие в нов политически план, само че не цитира на кого ще е той и не разяснява дали зад него би могло да стои някогашният зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

" Напускам партия ГЕРБ, тъй като не одобрявам политиката и дейностите на локалните представители и ръководители на партията както за развиването на община Видин, по този начин и за развиването на партията на локално равнище ", написа във фейсбук някогашният кмет Огнян Ценков, който сега е общински консултант от партията. Той афишира, че дружно с другия общински консултант Камен Каменов, за който оповестява, че също е напуснал, ще продължат да поддържат градивни решения за Видин.

" Напускам ГЕРБ, откакто от медиите разбрах, че някогашните ми сътрудници от локалното управление считат да ме предложат за изключване от партията. Считам, че в създалата се обстановка моето място към този момент не е в редовете на ГЕРБ - Видин ", написа във фейсбук Албена Георгиева. Тя написа още, че при започване на тази година е напуснала общинското управление на ГЕРБ поради несъгласия с метода на работа на регионалния началник Владимир Тошев.

По-късно Ценков сподели пред " Дневник ": " Причината е кардинална. Не съм склонен с партийната политика на локално равнище ", само че не даде образци.

Според информация на „ Конкурент “, остра реакция има и към изявлението на новоназначения общински началник на ГЕРБ – Видин Емилиян Енчев, който в свое изявление твърди, че „ даже и да има още заявки за овакантяване, те ще са единици – няма никакви настроения в структурите на Политическа партия ГЕРБ за разединение “.

Пред " Дневник " Владимир Тошев сподели, че напрежението е тръгнало предходната година, когато Емилиян Енчев е бил съперник на Огнян Ценков за претендент за кмет на ГЕРБ, само че не разгласи да е имало други аргументи за напрежението. През есента Ценков бе претендент на ГЕРБ, само че загуби кметските избори във Видин.

Владимир Тошев сподели, че молбите на напусналите са идентични и в тях не се показват аргументи за овакантяване, а огромна част от подалите ги са редови членове. По думите му в общинската конструкция на партията във Видин членуват над 1700 души.

Според някогашните към този момент членове, общинската организация е разединена и демотивирана, а сходно отношение на общински началник е високомерно и неуважително.

*Източник: https://www.konkurent.bg/ и https://www.dnevnik.bg/

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР