5-кратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо говори пред медиите

...
5-кратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо говори пред медиите
Коментари Харесай

Роналдо оплю Европа и отсече: Където ида съживявам умрелите

5-кратният притежател на " Златната топка " Кристиано Роналдо приказва пред медиите по време на предсезонната подготовка на Ал Насър. Според него локалното саудитско състезание скоро ще задмине турското и нидерландското. Самият португалец съобщи, че няма да се върне в Европа, тъй като единствено Премиър лийг има качество, което дава отговор на стандартите му. 38-годишният стрелец напусна Манчестър Юнайтед през ноември със свободен трансфер точно в Ал Насър.

" Няма да се върна в европейския футбол, вратата е изцяло затворена. Аз съм на 38 години, а европейският футбол загуби доста от качеството си. Само Премиър лийг има стойност, те са много напред по отношение на останалите шампионати ", призна той.

" Саудитската лига е по-добра от Мейджър Лийг Сокър. На 100 % съм сигурен, че няма да се върна, към който и да е европейски клуб. Отворих пътя към саудитското състезание и в този момент всички играчи идват тук. Решението ми да се причисля бе на 100 % обвързвано с това да доведа нови топ играчи. Това е реалност. Когато отидох в Ювентус, Серия " А " бе мъртва, а откакто подписах се съживи. Където отиде Кристиано, той генерира най-голям интерес ", продължи ибериецът, представен от Фокус.

" Те ме подлагаха на критика, че пристигнах в саудитската лига, само че какво се случи? Открехнах пътя и в този момент всички състезатели идват. След година и повече още топ футболисти ще дойдат в Саудитска Арабия. След година шампионата ще задмине турското и нидерландското. Тези, които се причислиха не са такива каквито президентът на Европейския съюз ги разказа. Жота и Рубен Невеш са млади играчи ", добави още европейският първенец от 2016 година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР