5 000 лв. финансова санкция и разноски по делото е

...
5 000 лв. финансова санкция и разноски по делото е
Коментари Харесай

5000 лв. глоба и разноски по делото плати шведът, ритнал камериерка в главата

5 000 лева финансова глоба и разходи по делото е изплатил на българския съд шведският жител Ралф Сундберг. Той получи административна глоба, откакто беше освободен от наказателна отговорност за нападението над камериерка в Слънчев бряг. Пострадалата Диана Петкова ще заведе цивилен иск за обезщетение от 50 000 лева

След като прокуратурата и отбраната не апелираха присъдата на Сундберг и той изплати наложената му финансова глоба, делото против него е изцяло завършило, сподели районният прокурор от Несебър Радост Бошнакова. Получих информация от съдията, който прегледа делото в правосъдна фаза, че е платил и санкцията, и всички разходи, които са направени по делото, сподели Бошнакова, представена от БНР.

Граждански иск против Ралф Сундберг ще заведе потърпевшата Диана Петкова. Травма за цялостен живот остава. До края на живота това си остава в съзнанието. Това не предстои на лекуване и на изцеление, съобщи Петкова.

Делото провокира острата реакция на обществото поради минималната глоба планувана в закона, която е несъотносима към тежестта на действието, осъществено от шведския жител. И все още промени в Закона не се плануват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР