493 лица с увреждания и възрастни хора в невъзможност за

...
493 лица с увреждания и възрастни хора в невъзможност за
Коментари Харесай

Нов проект подкрепя близо 500 души с увреждания и възрастни хора от общината

493 лица с увреждания и възрастни хора в неспособност за самообслужване ще могат да се възползват от помощ по най-новия план „ Грижа в дома в Община Русе “.

Той надгражда изпълнените планове по процедури „ Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания ” и „ Патронажна грижа + ”, които завършиха на 13 ноември. С напъните на чиновниците от общинската администрация бе обезпечена поддръжка за хората без спиране, защото дейностите по новия план започнаха от 14 ноември.

Бюджетът е в размер на 2 584 621,52 лева и с него ще се обзет двойно повече от получилите грижа в предходните стратегии и планове. Помощта ще се показва в:

• даване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психическа подкрепа;

• доставка на храна, хранителни артикули и артикули от първа нужда, възнаграждение на битови сметки, заявяване и приемане на неотложни административни и битови услуги със средства на потребителите;

• даване на хората от целевата група на информация по отношение на предварителна защита и профилактика на здравето и обществено значими болести, в това число съвещания с диетолог и други експерти при нужда.

За задачата ще бъдат наети 110 души като домашни помощници, 16 сътрудници обществени действия, медицински експерти, психолог и други според от самостоятелните потребности на лицата, разпознати на база осъществена оценка на потребностите. Назначените чиновници ще минават въвеждащо/поддържащо образование, както и самостоятелни и/или групови супервизии.

Заявленията за новия план се одобряват в Община Русе на адрес: ул. Черно море №2, стая 12 и 24. Информация може да се получава на телефони: 082 881 734 и 082 881 769

На уеб страницата на Община Русе в раздел „ Важни известия “ ще бъде оповестена информация с мостри на заявки за кандидатстване от консуматори и на заявки за кандидатстване на лица, които ще дават грижата в домовете им.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР