49 са заседанията, предвидени за четене на диспозитива на обвинителния

...
49 са заседанията, предвидени за четене на диспозитива на обвинителния
Коментари Харесай

Фрогоко: НК влезе в сблъсък с Конституцията по делото КТБ

49 са съвещанията, планувани за четене на диспозитива на обвинителния акт по делото КТБ. На тях наличието на 18-те обвинени е наложително по силата на Наказателния кодекс. Това условие обаче влиза в несъгласие с трудовите им права, избрани по Конституция.
Близо цялостен работен ден прекарват обвинените в правосъдна зала на всяко правосъдно съвещание. Това пречи да извършват трудовите си отговорности и някои от тях към този момент са застрашени от уволняване.

Адвокати разясняват пред Фрог, че Наказателният кодекс задължава техните подопечни да са в съда, в това време те имат право да са на работните си места, защото Конституцията повелява това.

За да се реши този проблем, би трябвало да се промени Законодателството, тъй че няма да няма ощетени при гледането на делото. Все още обаче никой не повдига въпроса за това.

Една част от обвинените имат проблем с техните работодатели, а друга с намирането на работа след фалирането на КТБ. „ Като чуят от кое място идваме, ни споделят, че ще изчакат да свърши процеса. А това няма да е скоро – най-малко след десетина години”, разясняват те.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР