49-ото Народното събрание прие промени в Закона за тютюна, тютюневите

...
49-ото Народното събрание прие промени в Закона за тютюна, тютюневите
Коментари Харесай

Парламентът прие промени в закона за тютюна

49-ото Народното събрание одобри промени в Закона за тютюна , тютюневите и обвързваните с тях произведения. Това стана в границите на две четения в едно съвещание и по препоръчани от Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи, съобщи „ Българска телеграфна агенция “.

По този метод тютюнопроизводителите, които са сключили д оговори за изкупуване на недопечен тютюн , ще бъдат вписвани в обществения указател на тютюнопроизводителите в Министерството на земеделието до 30 юни тази година . Досега срокът бе 31 март всяка година , само че можеше да бъде удължаван с до два месеца със заповед на министъра на земеделието .

Производителите на тютюн имат опция да подават писмени и електронни заявки за смяна на данните за изкупения тютюн за интервала 2016-2018 година. Те би трябвало да приложат копия на протоколите за количествата изкупен тютюн за съответната година.

Служители от общинските служби, които са упълномощени за това, би трябвало да отразят измененията в регистъра в границите на три дни след приемането на заявката. Предстои измененията да бъдат утвърдени от Народното събрание.

Също по този начин е планувано, че смяната на данните в регистъра за количествата изкупен тютюн може да се извърши и въз основата на документи, показани според Закона за подкрепяне на земеделските производители, без да е належащо наново подаване на заявление .

Промените, признати през днешния ден, влизат в действие от датата на обнародването на законопроекта в „ Държавен вестник “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР