49-годишният Въльо Петров, за когото TrafficNews съобщи още преди три

...
49-годишният Въльо Петров, за когото TrafficNews съобщи още преди три
Коментари Харесай

Арестуваха Въльо и бригадата му, изнудвали, грабили и заплашвали фенове на Ботев

49-годишният Въльо Петров, за който TrafficNews заяви още преди три месеца, че безчинства и изнудва водачи на агитки на ФК " Ботев " е арестуван при профилирана полицейска акция. В ареста са още трима от групата на Въльо - двама от които са настоящи чиновници на ОД Министерство на вътрешните работи - Пловдив. Задържани са Галин Колев от Първо районно и Мартин от Трето районно ръководство. 
Прочетете още
Преди минути Окръжна прокуратура излезе и с публично известие по случая. Прокуратурата е привлякла към наказателна отговорност четири лица за осъществени от тях закононарушения, свързани с присъединяване във въоръжена проведена незаконна група, основана с користна цел и цел да прави в съгласие в страната и чужбина изнудвания и принуди на разнообразни жители. Спрямо ръководителя на проведената незаконна група Въльо Петров /49/  година, са повдигнати пет обвинявания за изнудвания и насила. Престъпленията са осъществени в интервала от  септември до ноември 2023 г. на територията на  Пловдив и Димитровград,. За тези действия най-тежкото планувано наказване е отнемане от независимост от 5 до 15 година, санкция и конфискация на една втора от имуществото.

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е чиновник на  Министерство на вътрешните работи в  Пловдив -  служителят на реда Галин Колев и Милен Христев, притежател на охранителна компания, са повдигнати също обвинявания за изнудвания и насила. Спрямо четвъртия участник в проведената незаконна група /Мартин/, който също е чиновник на МВР  в Пловдив,  са повдигнати обвинявания единствено за изнудвания.

По делото е открито, че обвинените са изнудвали двама жители, от които чрез мощ и опасност са лишили обща сума от 35 000 лв..  Те са принудили със мощ и опасност и лице от фенската маса на футболен клуб от Пловдив свободно да показва мнението си по въпроси за футболната политика на този клуб, оповестяват от прокуратурата. 

По случая, след осъществяване на нужните дейности,  следва да бъдат повдигнати и нови обвинявания, свързани с нелегално владение на муниции и неоторизирано боравене с полицейски знаци.   

Четиримата обвинени са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на Окръжна прокуратура - Пловдив, като по преценка на наблюдаващия прокурор на следващия ден ще бъдат импортирани претенции в Окръжен съд – Пловдив за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “. 

Подробности за арестите и какво е присъединяване на арестуваните в опитите на управлението на ФК " Ботев " да овладее фенските агитки четете по-късно в TrafficNews. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР