485 кг контрабандни препарати за растителна защита задържаха митническите служители

...
485 кг контрабандни препарати за растителна защита задържаха митническите служители
Коментари Харесай

Задържаха близо половин тон контрабандни препарати на МП Лесово

485 кг контрабандни препарати за растителна отбрана задържаха митническите чиновници на Митнически пункт Лесово

Те са открити при три обособени инспекции на транспортни средства с българска регистрация, влизащи в страната от Турция, оповестиха от Агенция "Митници ".

При първия случай на 7 юли т.г. на Министерство на правосъдието Лесово идва на входящо трасе от Турция лек автомобил с българска регистрация, ръководен от български жител с букви А.Ч., който е декларирал, че не внася нищо за обявление. При осъществената митническа инспекция инспекторите откриват в багажното поделение на колата 380 пакета по 1 кг препарат за растителна отбрана, всички с надписи MOSPLATE 20 SP. Според първичната експертиза от експерт препаратът е съсредоточен инсектицид с обща стойност близо 100 000 лв.. По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Търговско дружество Митница Бургас, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.

Други 15 кг контрабанден препарат за растителна отбрана са открити от митническите чиновници в пътнически микробус, също с българска регистрация. Превозното средство е пристигнало на Министерство на правосъдието Лесово на 8 юли т.г. на път от Турция за България. В зоната за митнически надзор водачът и пасажерите са декларирали, че нямат нищо за обявление. При последвалата инспекция митническите чиновници откриват под задната седалка 15 пакета по 1 кг препарат за растителна отбрана с надписи EFFORE 20 SP. Установено е, че контрабандният инсектицид е благосъстоятелност на водача на микробуса – български жител с букви Н. Д. Срещу него е формиран акт за нарушаване на Закона за митниците.

Още 90 кг контрабанден препарат за растителна отбрана в пакети по 1 кг с надписи FERBIS NO-FLY 20SP е открит при митническа инспекция в кабината на товарен автомобил с българска регистрация, влизащ в България от Турция на 09.07.2022 година Срещу водача, български жител с букви Ф.Ф., също е формиран акт за откритото административно нарушаване.

Общо 6766.2 литра и 1200.6 кг препарати за растителна отбрана са арестувани от чиновниците на Агенция „ Митници “ единствено за първите шест месеца на годината - януари – юни 2022 година Установени са 77 нарушавания.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР