48-ото Народно събрание най-после заработи и народните представители могат да

...
48-ото Народно събрание най-после заработи и народните представители могат да
Коментари Харесай

Даниел Лорер: ГЕРБ дойде в парламента без домашно, ако НС не заработи готови сме да поемем властта

48-ото Народно заседание най-сетне проработи и народните представители могат да се концентрират върху проблемите на българските жители и българската стопанска система. Това съобщи в " Панорама " по Българска национална телевизия Даниел Лорер от " Продължаваме Промяната ".

Според него ГЕРБ показва политическа отпадналост и е пристигнала в Народното събрание без домашно.

" Въпреки, че сме упреквани в политическа неумелост предходната година, ние влязохме в Народното събрание с болшинство ", съобщи той.

Според Лорер ГЕРБ са съумели да стартират един компромисен претендент в лицето на Вежди Рашидов " през задния вход ". По думите му той е бил определен с гласовете на Движение за права и свободи.

Според депутата " Продължаваме Промяната ", " Демократична България " не е издигнала своя кандидатура за поста на ръководител на Народно събрание, тъй като от ГЕРБ категорично са декларирали, че няма да я поддържат, макар поръчките за съдействие сред партиите.

Лорер съобщи, че в първите дни на едно Народно събрание народните представители следва да се опознаят. Днешният избор съгласно него е индикативен за първото допустимо болшинство. Той не посочи дали намира това болшинство краткосрочно или дълготрайно, само че препотвърди поръчката, че Политическа партия няма да поддържа първия мандат на ГЕРБ даже да се окаже, че той може да се осъществя.

" Нашата цел е да не трансформираме бюджета в предизборно съревнование ", сподели Даниел Лорер.

Той подсети за наддаванията за всевъзможни нараствания в границите на 47-ото Народно събрание и изрази вяра тази обстановка да не се преповтаря в границите на новия парламент. Според него в бюджета би трябвало да бъдат планувани помощи за най-нуждаещите се и облекчения за потреблението на електрическа енергия.

" Този парламент би трябвало да проработи. Необходимо е всеки мандатоносител да постави всички старания това да се случи ", безапелационен беше Даниел Лорер.

В случай, че това не се случи, Лорер съобщи готовността на " Продължаваме промяната " да поеме властта като втора политическа мощ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР