48-ото издание на Панаира на книгата започна в НДК. Влизането

...
48-ото издание на Панаира на книгата започна в НДК. Влизането
Коментари Харесай

Откриха Панаира на книгата в НДК, мерят температурата на входа, искат и сертификат

48-ото издание на Панаира на книгата стартира в НДК. Влизането става след инспекция на зелен документ и премерване на температурата.

 Богат избор от културни събития в границите на 48-ия Софийски панаир на книгата (програма) Виж още

Организаторите от асоциация " Българска книга " канят читателите от през днешния ден до неделя.

 Думите имат думата на Софийския интернационален книжовен фестивал Виж още

Събитието пропусна миналогодишното си издание, само че в този момент в шестте дни до неделя ще показа като министър председатели на книги и срещи с създатели.

Участват над 80 издателства с щандове, ситуирани на три етажа в НДК. Предвидени са срещи с създатели, издатели, богата културна стратегия и литературни събития.

Успоредно с комерсиалната част на ревюто ще се проведат и два фестивала - интернационален книжовен и детски, само че те ще са онлайн. За литературния фестива това ще е девето издание, като акцентът ще е върху модерни писателски гласове от Европа. Целта на уредниците е да се проследят не просто трендовете, които преобладават в литературата на континента, само че и да се видят въпросите, които създателите слагат.

Сред задграничните посетители ще са Дубравка Угрешич, Фиона Сампсън, Кони Палмен, Елвира Семинара. За Угрешич се знае, че ще опише повече за романа си " Щефица Цвек в челюстите на живота ", само че и ще разсъждава върху тематики от всекидневието, наранени и в есетата ѝ " Епохата на кожата ".

 Снимка: БТА

Българските участници във фестивала са тези, издали книга през последната година и оценени от рецензията, а и от публиката. Сред тях са: Георги Господинов, Алек Попов, Захари Карабашлиев, Александър Шурбанов, Рада Александрова, Аксиния Михайлова, Елена Алексиева, Цочо Бояджиев, Илко Димитров.

 Снимка: Bulphoto

Всички събития ще се стриймват във фейсбук страницата на фестивала

До този миг участници в литературния фестивал откогато го има са били повече от 250 поети и писатели от 28 страни.

Програмата на четвъртия Софийски интернационален книжовен фестивал за деца и младежи е налична онлайн

Щандовете на панаира на книгата ще бъдат отворени всеки ден до неделя от 10.00 до 20.00 часа.

Следете уеб страницата на за най-актуалната информация за идните събития. Може да ги последвате и в обществените мрежи:,

 Снимка: БТА

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР