48-годишният Николай Танчев, пребил до смърт жена си Марияна Кръстева

...
48-годишният Николай Танчев, пребил до смърт жена си Марияна Кръстева
Коментари Харесай

Вещи лица разкриха зловещи подробности за смъртта на жената, убита от мъжа си в Сопот

48-годишният Николай Танчев, пребил до гибел жена си Марияна Кръстева до стадиона в Сопот, през днешния ден още веднъж застана пред Окръжен съд – Пловдив. На делото бяха прегледани както съдебнопсихиатрична и психична експертизи на подсъдимия, по този начин и съдебномедицинска експертиза на натрупа на умрялата жена.
Прочетете още
Припомняме, че двамата са били в близки връзки и живеели на фамилни начала в града. Вечерта на 6 август 2022 година те отишли на посетители на другар. Там използвали алкохол и се скарали. На 7 август към 2:00 часа тръгнали към дома си, като по пътя траяли да се карат. В региона на стадиона той се нахвърлил върху нея, нанесъл голям брой удари на дамата по главата и тялото и тя изпаднала в безсъзнание. Мъжът я изоставил и се прибрал в жилището.

В залата днес присъстваха движимостите лица, а очевидци липсваха. Според лекарите, подсъдимият Николай е бил в положение на физиологичен афект, провокиран от спора, почнал с убитата.

Вещите лица са безапелационни, че 48-годишният Танчев има извънредно висок предел на самоконтрол, контролирана експанзия, постоянен вид нервна система и при техните срещи той не е показал свирепост.

По време на делото бяха изложени и записи от камерите от къщата на Петко Петков, пред която се развива част от действието. От записите се вижда, че мъжът нанася удари по лицето на убитата Марияна. След къса интервенция на очевидци, Николай и дамата излизат от обсега на камерите, само че по-късно още веднъж се вижда по какъв начин тя пада, удря се на бордюра и главата й влиза под паркиралия автомобил. След това двамата напущат мястото, обхванато от камерите.

Заключението на съдебномедицинската експертиза е, че гибелта на Марияна Кръстева е настъпила в резултат на тежка черепно-мозъчна контузия.

Тъй като дамата е била пияна с 2,78 промила алкохол в кръвта, защитната реакция на тялото е по-слаба и тя може неумишлено сама да е въртяла главата си в двете направления.

Установени са и кръвонасядания в региона на дясната буза, които се провокират от шамари – има нанесени няколко шамара. Налице са охлузвания, породени от човешки нокът. В региона на скалпа както и по върха на носа има травматични увреждания, които са вледствие от рухване от самата нея. Има и пострадвания в региона на шията, породени от мъжа й Николай, който също я е влачил по асфалта. Аутопсията е разкрила няколко счупени ребра, като има информация, че седмица преди нещастието, дамата е паднала по стълби. Вещите лица обаче отхвърлят версията счупванията на ребрата да са от рухването по стълбите. Установено е също строшаване на черепа и хематом.

Те допълниха, че има потребност от повторна съдебномедицинска експертиза, тъй като има доста нови доказателства, които не са употребявани при първата такава. Предявиха предпочитание новата експертиза да се разшири с присъединяване на неврохирург.

След като изслуша мнението,  правосъдният състав назначи нова разширена съдебномедицинска експертиза, в която да бъде включен и неврохирург.

Адвокатът на подсъдимия Николай изиска мярката за неотклонение да бъде изменена на по-лека. Неговите доводи бяха, че мъжът цяла година е в пандиза към този момент. „ Налице са доказателства, които приказват, че една друга мярка би изиграла своята роля. Той няма да се укрие и както стана ясно не е нападателен, не би могъл да извърши друго закононарушение “, разяснява още той. Прокурорът обаче бе на мнение, че не са налице аргументи за изменение на мярката за неотклонение.

Съдът взе решение, че мъжът остава зад решетките и няма условия, които да водят до преосмисляне на мярката за неотклонение. Тя, несъмнено, предстои на обжалване.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР