48-годишният Младен Кръстаич е новият национален селекционер на България, информира

...
48-годишният Младен Кръстаич е новият национален селекционер на България, информира
Коментари Харесай

Сърбинът Младен Кръстаич е новият треньор на националите

48-годишният Младен Кръстаич е новият народен селекционер на България, осведоми Българска телеграфна агенция. Официално назначението ще бъде оповестено на 28 юли на съвещание на Изпълнителния комитет на БФС.

Новината беше обявена през днешния ден на първо време от www.srbijadanas.com. Медията разгласява и фотография, на която Кръстаич театралничи дружно с Борислав Михайлов и Георги Иванов-Гонзо в Белград.

Договор още не е подписан, това ще стане в идващите седмици. По-голямата част от детайлите обаче са ясни и конкретизирани. Кръстаич ще има двама сръбски помощници, а един от екипа ще бъде българин.

Официално дебютът на някогашния централен бранител ще бъде в края на септември, когато са последните два мача от шампионата Лига на нациите, като България има домакинство на Гибралтар и аудиенция на Северна Македония. Кръстаич ще наследи краткотрайния селекционер Георги Иванов-Гонзо, който е и механически шеф на БФС.

Преди това националите ни бяха водени от Ясен Петров, който подаде оставка след 1:1 с РСМ и проваляне с 2:5 от Грузия.

Младен Кръстаич стартира в треньорската специалност като помощник на Славолюб Муслин в сръбската " репрезентация " в квалификациите за Световното състезание в Русия през 2018 година Той беше определен като компромисен вид след скандал на тогавашния треньор Славолюб Муслин с някои от звездите.

На 13 юни 2019 година той се раздели с позицията си след 0:5 против Украйна. Бившият бранител по-късно води ТСК " Бачка Топола " в сръбската лига, а в последните шест месеца беше отпред на " Макаби " (Тел Авив).

Кръстаич е роден в Зеница (Босна и Херцеговина) през 1974 година, играе като централен бранител и прави 9-годишна кариера в Бундеслигата с екипите на " Вердер " (Бремен) и " Шалке 04 ". В Сърбия играе за " Партизан " (Белград), където има два интервала.

За националния тим на страната си записва 59 мача и вкарва 2 гола. Като футболист играе на Световното състезание в Германия през 2006 година След края на кариерата си първо заемаше управителен позиции на клубове в Босна.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР