48-годишна жена е съобщила в полицейското управление в Шумен, че

...
48-годишна жена е съобщила в полицейското управление в Шумен, че
Коментари Харесай

Гадатели изнудват с месеци жена от Шумен

48-годишна жена е съобщила в полицейското ръководство в Шумен, че месеци наред е била изнудвана , оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

През юни предходната година дамата се свързала с интернет уебсайт за астрология, който предложил и гадаене с карти . След връзка с хора в уеб страницата, тя поискала да ѝ гадаят с карти. За услугата й поискали 4 000 лв.. След като дамата споделила, че не разполага с толкоз пари, " гадателите " услужливо й предложили да понижат цената на 800 лв.. За " извънредната " цена обаче имало изискване - да си направи видео без облекла и да им го прати. Жената се съгласила, само че незабавно откакто получили видеоклипа, " гадателите " почнали да я изнудват. Поискали 10 000 лв., с цел да не разпространят видеото в интернет . До началото на февруари 2024 година тя превела на вноски общо 2 000 лв., а заканите траяли.

Потърпевшата съобщила за изнудването в полицията в Шумен на 9 февруари. По случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 213 А от Наказателен кодекс.

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи приканват хората да бъдат доста деликатни и да не се доверяват на непознати в интернет , да не дават персонални данни, свои фотоси и да не имат вяра на доста " преференциални " оферти. " През годините измамниците стават все по-ловки и хитри. Ориентират се бързо в динамичната среда и поради търсенето на избрани услуги изготвят хитри схеми за сюжети за измами ", изясняват от полицията и допълват, че последните измами се правят посредством разнообразни приложения в обществените мрежи.
 Повдигнаха обвинявания за измамата с профила на великотърновската общинарка
Повдигнаха обвинявания за измамата с профила на великотърновската общинарка

Хакерска офанзива и последвала машинация за пари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР