47 загинали и 640 ранени - това е равносметката до

...
47 загинали и 640 ранени - това е равносметката до
Коментари Харесай

Увеличава се броят на загиналите след експлозията в химически завод в Китай

47 починали и 640 ранени - това е равносметката досега, след вчерашния гърмеж в химически цех в Китай. Случаят провокира вълна от яд измежду обществото, поради серията от произшествия в фабрики в страната през последните години. Причините за гърмежа към момента се проверяват.

Мощна ударна вълна, която избива прозорци и порти в радиус от няколко километра. Последвалият след детонацията в Янчън пожар обгръща няколко прилежащи заводи. 192 екипа на пожарната, 930 военни и 3500 души медицински личен състав се включват в избавителната интервенция. Огънят е сподавен едвам към 3 сутринта локално време.

Китайският президент Си Дзинпин подреди жителите на засегнатия регион да получат финансова помощ за справяне с следствията. Повечето хора помислили, че става земетресение.

- Бум, и всичко се разтресе. Добре, че никой не беше покрай прозореца.  Взрив в химически цех в Китай Взрив в химически цех в Китай
Тежък случай в Китай. Шестима души починаха и 30 бяха тежко ранени при детонация в химически цех в Източен Китай.

Хората са преселени да живеят там през 2013-а поради градежа на завода. Споделят, че постоянно са знаели, че рано или късно тук ще се случи случай. Въпреки, че избавителните екипи носеха защитни маски, на локалните поданици не е отправена рекомендация да създадат същото или да се изтеглят.

68 предприятия, ситуирани в химическия промишлен парк на град Янчън краткотрайно стопираха работа. Най-малко 90 от потърпевшите при гърмежа хора са в сериозно положение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР