47-ото Народното събрание разглежда новия Правилник за организацията и дейността

...
47-ото Народното събрание разглежда новия Правилник за организацията и дейността
Коментари Харесай

47-ото Народното събрание разглежда новия Правилник за организацията и дейността си

47-ото Народното събрание преглежда новия Правилник за организацията и активността си. Той бе направен от основаната на 8 декември Временна комисия, чиито ръководител беше в началото Лена Бориславова от „ Продължаваме промяната “, а откакто тя отиде в изпълнителната власт, мястото й зае Настимир Ананиев.

Единодушно със 165 гласа „ за “ депутатите взеха решение да основат 24 непрекъснати комисии в Народното събрание. Двете нови са - комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията и Комисия по туризъм.

Председателят и заместник-председателите на Народното събрание към този момент ще могат да оглавяват тези постоянни комисии. Това предложение разгорещи дебатите в зала, като Тома Биков от ГЕРБ упрекна новата власт, че желае да си разпредели и управлението на комисиите.

„ Новото болшинство да каже ние сме идващия ГЕРБ в Народното събрание “, настоя Цончо Ганев от Възраждане. Съпартиецът му Петър Петров изиска да се обезпечи най-малко по една комисия на партия от опозицията.

„ Оставете 5 индивида да управляват всички комисии, а другите да натискат копчетата. Явно има съдружни диалози и някои ще бъдат принудени да го поддържат, само че това не е добре за парламентаризма “, разяснява Хамид Хамид от Движение за права и свободи. Още при разискването на новия устав във краткотрайната комисия по правенето му, той уточни, че от Демократична България прокарват този текст, с цел да може заместник-председателят на Народно събрание Атанас Атанасов от обединяването да оглави комисията по вътрешна сигурност.

Парламентът реши още всеки депутат да може да бъде избиран в управлението единствено на една непрекъсната комисия.

Депутатите отхвърлиха предлагането на Петър Петров управленията на парламентарните комисии да се разпределят съразмерно всред парламентарно показаните партии, въз основа на тяхната представителност в Народното събрание.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР