47-ото Народно събрание на България взе историческо решение да подкрепи

...
47-ото Народно събрание на България взе историческо решение да подкрепи
Коментари Харесай

Външно обясни на Петков какво да направи по историческото решение за РСМ

47-ото Народно заседание на България взе историческо решение да поддържа отваряне на пътя за към Европейския съюз при съответни параметри.

Това се споделя в позиция на Външно министерство от тази заран, в която изясняват и какво се чака от тук нататък.

Министерство на външните работи показва, че " Народното събрание чака Министерският съвет да утвърди Преговорната рамка и Заключенията на Съвета , публично препоръчани от актуалното Френско председателство, както и да бъде подписан Протокол от Второ съвещание на Съвместната междуправителствена комисия по член 12 от Договора за другарство, добросъседство и съдействие с РСМ, по чиито съществени параметри е реализирано кардинално единодушие със Скопие. "

От Министерство на външните работи показват подготвеност да пристъпят към подписването на Протокола по член 12 от Договора за другарство, добросъседство и съдействие с Република Северна Македония и приканват " виновните фактори в нашата прилежаща страна да покажат, не с думи, а с дейности, своята ангажираност и предпочитание за личното си, а и за това на района, европейско бъдеще ".

" Скоростта, с която РСМ ще се доближава към участието в Европейски Съюз, зависи от нея самата и няма да бъде забавяна, в случай че страната извършва поетите задължения във връзка с европейските полезности и добросъседските връзки. "
 Иванов за повдигането на ветото: Постижение на дипломацията ни, а не коалиция
Иванов за повдигането на ветото: Постижение на дипломацията ни, а не коалиция

Той отхвърли обвиняванията на Тошко Йорданов, че партията му е образувала нова коалиция

Външно министерство показва и че параметрите на Решението на българския парламент се основават на предлагането на Френското председателство и не слагат условия отвън към този момент разискваните такива при полемиките в Европейски Съюз и в хода на двустранните договаряния с РСМ.

От ведомството декларират, че актуалното решение отразява необятната поддръжка на парламентарно показаните партии в българския парламент за европейското бъдеще на всички шест страни от Западните Балкани.

Решението на българското Народно заседание не би било допустимо без твърдия ангажимент на Франция като ротационен ръководител на Съвета на Европейския съюз и на останалите страни членки на Европейски Съюз към стабилността и просперитета на Съюза и на района на Западните Балкани, акцентират оше от Министерство на външните работи.

От външното ведомство правят оценка и че препоръчаният от Председателството метод има за цел намиране на взаимно допустими решения, които са в полза на Европейския съюз и Западните Балкани, в това число в светлината на съветската военна експанзия в Украйна.

Ключови за решението бяха и поредните старания на българските институции в продължение на години и изключително през последните месеци - старания, отчитащи преди всичко националния интерес, само че и европейските полезности и цели, означават от Министерство на външните работи.
 Спорът по ветото за РСМ: Европейски стандарт или национално изменничество
Спорът по ветото за РСМ: Европейски стандарт или национално изменничество

" Всяко българско семейство има собствен корен в Македония "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР