47-годишният Навални беше най-яростният критик на Путин в Русия. Неговите

...
47-годишният Навални беше най-яростният критик на Путин в Русия. Неговите
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнал: Според разузнаването на САЩ Путин не е наредил убийството на Навални

47-годишният Навални беше най-яростният критик на Путин в Русия. Неговите сътрудници, които управляващите окачествиха като екстремисти, упрекнаха Путин, че го е умъртвил и споделиха, че ще дават доказателства за изказванията си.

Кремъл отхвърля да е забъркан в тази ситуация. Миналия месец Путин назова гибелта на Навални " тъжна " и уточни, че е бил подготвен да замени наказания политик за пандизчия, излежаващ присъда на Запад, при изискване, че Навални в никакъв случай няма да се върне в Русия.

Сътрудниците на починалия опозиционер признаха, че са били водени такива диалози.

" Уолстрийт джърнал " цитира неназован осведомен източник, съгласно който американските разследващи организации са достигнали до заключението, че Путин евентуално не е издавал заповед Навални да бъде погубен през февруари.

Той споделя още, че Вашингтон не е освободил съветския водач от цялостната отговорност за гибелта на Навални, като се има поради, че опозиционният политик е бил цел на съветските управляващи в продължение на години, хвърлен е в пандиза по обвинявания, които съгласно Запада са политически стимулирани, и е бил токсичен с нервнопаралитично вещество през 2020 година

Кремъл отхвърля да има присъединяване в отравянето през 2020 година

Ройтерс не може без значение да удостовери изказванията на " Уолстрийт джърнал ". Вестникът се базира на източници, съгласно които констатацията е " необятно призната в разследващата общественост и споделена от няколко организации, в това число Централното разследващо ръководство, Службата на шефа на националното разузнаване и разследващия отдел на Държавния департамент ".

Оценката на Съединени американски щати се основава на редица сведения - класифицирани разследващи данни, както и разбор на обществени обстоятелства, в това число интервалът, в когато е настъпила гибелта на Навални, и по какъв начин тя е засенчила преизбирането на Путин през март, показва вестникът, базирайки се на някои от своите източници.

Изданието цитира Леонид Волков, почитан помощник на Навални, който назовава заключенията на Съединени американски щати наивни и нелепи.

47-годишният критик на Кремъл умря на 16 февруари в наказателната колония ИК-3 " Полярен вълк " в сибирското село Харп. На 1 март след бързо опело и хиляди чакащи да се простят, опозиционерът Алексей Навални беше заровен в Борисовското гробище в Москва. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР