Рафаел Надал демонстрира характерния си боен дух и успя да

...
Рафаел Надал демонстрира характерния си боен дух и успя да
Коментари Харесай

Рафаел Надал загуби сет, но се справи с белгиеца Зизу Бергс и се класира за втория кръг в Рим

Рафаел Надал показва присъщия си военен дух и съумя да завоюва първия си мач на шампионата на клей от сериите Мастърс 1000 в Рим, в който е триумфирал 10 пъти в кариерата си.

Испанецът съумя да победи издръжливия белгийски квалификант Зизу Бергс с 4:6, 6:3, 6:4.

Надал беше изгубил единствено един от предходните си 18 мача в първия кръг в Рим, само че изглеждаше заплашен от проваляне след разочароващия първи сет против Бергс. Белгиецът завоюва пет от последните шест гейма в откриващия сет на мача, с цел да притисне съществено носителя на 22 трофеи от Големия шлем.

В началото на втория сет, при 40:0 в първия гейм в интерес на Надал, почитател на трибуните припадна, което докара до прекъсването на играта и здравна интервенция. Веднага след рестартирането на мача Надал проби, с цел да поведе с 3:0 и това му обезпечи втория сет. В третия рекордьорът по трофеи в италианската столица още веднъж проби за 2:1 и без съвсем никакви проблеми затвори срещата след два часа и 54 минути игра.



Бившият номер 1 в ранглистата на ATP ще се изправи против седмия подложен поляк Хуберт Хуркач във втория кръг. Надал има най-вече победи - 70 в Рим, където за първи път завоюва купата при дебюта си през 2005 година Последният му успех с купата е през 2021 година



Бергс мина през квалификациите в Рим и търсеше първата си победа в ATP Мастърс 1000 мач. 24-годишният белгиец се радва на купа на клей на шампионат от сериите Чалънджър в Съединени американски щати тази година.

В други по-интересни мачове, завършили досега, бразилецът Тиаго Сейбот Вилд победи французина Грегоар Барер с 6:4, 6:2, до момента в който младият сърбин Хамад Медждович отстрани австралиеца Алексей Попирин с 6:3, 6:2.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР