46 семейства от пострадалите карловски села след наводненията в началото

...
46 семейства от пострадалите карловски села след наводненията в началото
Коментари Харесай

46 семейства от наводнените карловски села са поискали настаняване във фургони

46 фамилии от потърпевшите карловски села след наводненията при започване на месеца са поискали настаняване във фургони. В ход е подготовката за обезпечаване на заслон за хората, останали без дом в Богдан, Каравелово и Слатина. Продължава и разчистването на наносите, които към момента са затлачили доста от улиците.

До края на идната седмица кметовете на потърпевшите села би трябвало да посочат терените за монтиране на жилищните контейнери. Днес се оказа обаче, че част от хората от негодните за обитаване къщи не желаят да се настанят в контейнерите, предоставени от страната.

" Такива хора има доста, само че в последна сметка решението е тяхно, няма по какъв начин да бъдат заставени да бъдат във фургоните ", сподели Христо Иванов – кмет на село Богдан.

Съгласни ли сте да се преместите във фургон?

" На този стадий не, аз сега пребивавам при другари и ще остана при приятелите...ако би трябвало и на квартира ще отида ", съобщи Росица Димитрова.

Причината 6 фамилии от село Богдан да се откажат е, че контейнерите ще бъдат ситуирани отвън парцелите им.

" Но това чисто софтуерно е неуместно да се случи, поради стълбовете, това че нямаме улици, които са с настилка, тежкият кран няма по какъв начин да влезе, дистанцията е доста малко, както и жиците са от дирек до дирек ", сподели Данка Люртова - заместник-кмет на Карлово.

Част от потърпевшите фамилии обаче нямат родственици, които да ги одобряват, а къщите им са рискови за обитаване.

В селата електрозахранването към този момент е изцяло възобновено. Водата обаче остава като проблем през идващите месеци. В селата ще би трябвало да се изградят 8 километра нови тръбопроводи поради прекратени и унищожени от наводнението остарели трасета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР